• DOLAR 32.536
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2478.061
  • ...
Ruhani: Trump'ın gidişinde İran halkının rolü etkiliydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran'daki devrimin 42'nci yıl dönümü kutlamalarına video konferans yoluyla katılan Ruhani, yaptığı konuşmada, ABD yaptırımları, nükleer anlaşma ve 18 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump'a karşı ortaya koydukları duruş nedeniyle dünyanın İran'a borçlu olduğunu savunan Ruhani, "İran halkı, Beyaz Saray'daki zorbaya karşı durmasaydı ve direnişiyle onu yenilgiye uğratmasaydı, Trump, maliyetsiz ve zahmetsiz bir şekilde zafere ulaşırdı" dedi.

İran'ın nükleer anlaşmada kalarak ABD'nin planlarını bozduğunu ileri süren Ruhani, şunları söyledi:

"Nükleer anlaşmadan ayrılsaydık tüm yaptırımlar geri gelirdi ve ABD ile İsrail'in komplosu başarılı olurdu. Görünürde Trump'ı koltuğundan bilinçli ABD halkı indirdi ancak bu zorbanın düşmesinde İran halkının rolü de etkiliydi"

Ruhani, "Yaptığımız müzakerelerle iftihar ediyorum. Müzakere olumsuz bir şey değildir ve günümüzde modern bir yönetim için gereklidir" diye konuştu.

Ruhani ayrıca 18 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkesi sandığa gitmeye çağırarak, "Herkes seçimlere maksimum katılımı düşünmelidir. Seçimlerde yüzde 73-75 katılım bekliyoruz. Rekabet içinde ve sağlıklı bir seçim olması için katılım olmalıdır" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir