• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Af Örgütünden İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Uluslararası Af Örgütü genel merkezinin aldığı kamu emekçilerini destekleme kararına Batman Grubu da destek verecek. Af Örgütü Batman Grubu, kampanyaya bir imza standı açarak destek vereceğini açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü Batman Grubu, 22 Haziran 2011 Çarşamba günü saat 17.00`de stant açacak. Belirtilen gün ve saatte İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak basın açıklaması ardından imza toplayacak olan Af örgütü üyeleri, kamu emekçilerinin haklarına duyarlı tüm sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerini yanlarında görmek istediklerini açıkladılar. Bu arada sosyal, ekonomik ve kültürel haklar için de imza toplanacağı belirtildi.

Af Örgütü adına yapılan açıklamada: "Gıda, en yüksek sağlık standartlarına erişim, temiz suya erişim gibi haklar, ifade özgürlüğü veya adil yargılama hakları gibi insan haklarıdır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin (IHEB) kalbinde, insan haklarının evrensellik ve bölünmezlik ilkesi `herkes bütün insan haklarından yararlanmalıdır` yatmaktadır. Uluslararası Af Örgütü kendini bu ilkeye adamıştır." denildi.
M. Sıddık Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir