• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Körfez ülkelerindeki temasları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinde ikili ilişkileri güçlendirmek ve bir dizi temaslarda bulunmak için Kuveyt'e giden Çavuşoğlu, bugün gün içerisinde önce Kuveyt Emiri Şeyh Newaf ile görüştü.

Kuveyt'in arabuluculuğuyla Körfez ülkelerinde artık olumlu bir ortam oluştuğunu belirten Çavuşoğlu, başarılı diplomatik çabaları sebebiyle Kuveyt'i tebrik etti.

Ardından Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Meşal ile görüşen Çavuşoğlu, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Güçlü, birlik içinde ve istikrarlı bir Körfez bölgesi istiyoruz. Körfez İşbirliği Konseyi ile çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık ve ekonomi alanlarında işbirliğimizi artıracağız." dedi.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah ile de verimli bir görüşme yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Yeni oluşacak kabineyle yakın çalışmayı arzu ediyoruz. Ticaret hacmimizi pandemiye rağmen muhafaza ettik. Türkiye'deki inşaat firmalarının Kuveyt’te önemli projeler üstlenmesi memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.

Kuveyt'te üst düzey bir dizi temasta bulunan Çavuşoğlu, akşam saatlerinde ise Umman'a geçti.

Umman'da da ikili görüşmelere başlayan Çavuşoğlu, Umman Dışişleri Bakanlığı tarafından kurulan Umman-Türkiye Dostluk Derneğinin iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendireceğini vurguladı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir