• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Ağrı Belediye Başkanı Sayan: "Kürtler kimsenin rehinesi değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Savcı Sayan, ilkbahar mevsiminde havaların ısınmasının ardından 2 bin genç ile Ağrı'dan Diyarbakır'daki evlat nöbetine destek amaçlı yürüyeceklerine yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

 

"Terörü tank, top, tüfek değil yürek bitirecek"

Sayan, "Yıllardır terör örgütleri buraya musallat olmuş, Kürtleri gerçekten büyük acılarla baş başa bırakıyor. Buna dur demenin zamanı gelmiştir. Ben şuna inanıyorum; tankla, topla, tüfekle, güvenlik önlemleri ile terörü sıfırlasanız bile belli bir süre sonra Türkiye düşmanları taşeron örgütlerini kullananlar tekrar bunları bir araya getirebiliyor. Terörü, Kürtlerin bitireceğine inanıyoruz; terörü tank, top, tüfek değil yürek bitirecek." dedi.

"Terörden kurtuluş mücadelesi başlatıyoruz"

Diyarbakır anneleri için Diyarbakır'a yürüyeceklerini hatırlatan Sayan, "Yüreğimizi ortaya koyacağız, annelerimiz yüreklerini ortaya koydular Diyarbakır'a gittiler, Diyarbakır'da eylem yapıyorlar, biz de Ağrı'daki, Türkiye'deki her evden bir anne yüreğini ortaya koyarak, yeni bir meşale yakarak, yeniden bir kurtuluş mücadelesi başlatarak terörden kurtuluş mücadelesi başlatıyoruz, beyaz yürüyüşü başlatıyoruz. Ağrı'dan 2 bin gençle havaların ısınması ile birlikte Diyarbakır'a gideceğiz, Diyarbakır'da annelerimizin dizinin dibinde teröre 'êdi bese' diyeceğiz. Başka türlü bir kurtuluş mümkün değil, başka türlü bu terörü yok edemeyiz. Dolayısıyla bu çok önemli bir olaydır. Herkesin bu duyarlılıklar hareket etmesi lazım. Terör örgütleri için yürüyenlere karşı, barış, kardeşlik, dostluk için yürüyenlerin bir araya gelmesi lazım." şeklinde konuştu.

"Kürtler kimsenin rehinesi değildir"

 Sayan, "Kürtler kimsenin rehinesi değildir, buna isyan edeceklerdir hatta isyan etmeye başlamışlardır. Anneler ile birlikte bu olayın Türkiye'de büyük ses getireceğine ve terör örgütlerinin son bulması için büyük bir mücadele olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir