• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Üniversitesi Rektörü Demir projelerini anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesini tanıtmak amacıyla ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Demir, çalışmaları kapsamında öncelikli olarak yerli ve milli olan enerji enstitüsünü Batman’a kazandırmak istediklerini, Batman’ı bilim şehrine dönüştürmeyi amaçladıklarını vurguladı.

 

Demir, “Büyük sözler verip, altında kalmak istemiyorum. Yapacağız demiyorum. İmkânlar el verdiğince yapacağız diyorum. Salgın dönemidir diye oturmayı düşünmüyoruz. Batmanlı olarak görevimin başındayım. Bir Batmanlı olarak sizlerden de destek bekliyorum. Batman Üniversitesi olarak bu konuda akademik anlamda elimizden gelen çabayı sarf etmeyi amaçlıyoruz. Batman Üniversitesi, hepimizin üniversitesidir. Üniversitemizin hem yerel ölçekte hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte tanıtımı için sizlere de çok önemli görevler düşmektedir. Bu süreçte birlikte hareket ederek Batman Üniversitesini en iyi şekilde tanıtacağımızı düşünüyor ve desteklerinizi bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yerli ve milli olan enerji enstitüsünü kazandırmak istiyoruz”

Enerji alanında pilot üniversite olmak için gerekli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Demir, “Çalışmalarımız kapsamında öncelikli olarak yerli ve milli olan enerji enstitüsünü Batman’ımıza kazandırmak istiyoruz. Sağlık yüksekokulumuzun akademik kadrosunu güçlendirerek, bu yüksekokulumuzu en kısa sürede sağlık bilimleri fakültesine dönüştürmeyi hedefliyoruz. 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf’i yeni yüzüyle turizm potansiyelini destekleyecek projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

“Öğrenci danışma merkezi kurulacak”

Üniversite yönetimi kapılarının her zaman öğrencilere açık olacağını söyleyen Demir şöyle devam etti: “Kurmayı düşündüğümüz ‘Öğrenci Danışma Merkezi’ ile öğrencilerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Batı Raman Kampüsünde oluşturmayı planladığımız Sosyal Yaşam Merkezleri ile öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, idari personelimize ve halkımıza daha yaşanabilir alanlar oluşturmayı hedefliyoruz.”

“Batman bilim şehrine dönüşecek”

Uluslararası konferans ve sempozyumlar ile Batman’ı bilim şehrine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyen Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir taraftan da üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmayı planlıyoruz. Şu an itibariyle üniversitemizde 20 ülkeden 190 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Yapacağımız protokoller ve yurt dışı ziyaretlerimizle uluslararası öğrenci sayımızı artırarak üniversitemize uluslararası bir kimlik kazandırmayı hedefliyoruz. Yerleşkesine kapanmış gibi duran bir kurum olmayı düşünmüyoruz. Yapacağımız ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlarla üniversitemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında akademik kimliği ile tanınır kılmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin kapıları her zaman şehrimize açık olacaktır. Üniversitemizi şehrimizle bütünleştirerek üniversite şehir iş birliği içerisinde gelişimimizi hızlandırmayı amaçlıyoruz.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir