• DOLAR 32.523
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2496.419
  • ...
Van'a 14 yeni ambulans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez törende yaptığı konuşmada, 112 Komuta Merkezinin yeni ambulanslarla daha da güçlendiğini söyledi.

Vali Bilmez, şu şekilde konuştu:

Sağlık Bakanlığı tarafından Van ve ilçelerine 20 ambulans verildi. Bunların 14'ü geldi, geri kalan 6'sı da önümüzdeki günlerde gelecek. Araçların ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

112 Komuta Merkezi de yeniden inşa edildi ve bitme aşamasına geldi. Bu da devreye girdikten sonra 112 sağlık ekiplerimiz sahada çok güçlü bir şekilde hizmet verecek. Artık en eski ambulansımız bile yenilendi. Karda yürüyebilen araçtan tutun havada uçabilen hava ambulansına kadar tüm imkanlara kavuştuk.

112 Çağrı merkezimiz de tek numarada birleşti. Artık ilimizde 112 arandığı zaman bütün çağrılarınızı iletebiliyorsunuz. Şu anda ilimizde 62 acil yardım ambulansı, 18 tam donanımlı ambulans ve 1 helikopter ambulans mevcuttur

Törende Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Emin Bilmez ve il protokolü tarafından açılış kurdelesi kesilerek ambulanslar görev bölgelerine gönderildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir