• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Irak güçleri DAİŞ’e karşı sınırda teyakkuza geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak güvenlik güçlerinin  DAİŞ tehlikesine karşı Suriye ile olan sınırını kontrol altına alma operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

RT’de yer alan habere göre, Iraklı üst düzey askeri yetkililerden Kasım Muhammed Salih, sınır bölgelerinin güvenliğini güçlendirmek için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Salih, sınır bölgelerinde kontrol yollarını ilerletmeye çalıştıklarını kaydederek, hendekleri kapattıklarını, sınıra tel ördüklerini ve elektronik gözlem noktalarını artırdıklarını belirtti.

Tüm amaçlarının  DAİŞ mensuplarının Irak’a gizli geçişini engellemek olduğunu vurgulayan Iraklı askeri yetkili, Irak güçlerinin sahada DAİŞ’in hareketliliğinin önüne geçmek için geniş taramalar yaptığını ifade etti.

DAİŞ mensuplarının Irak-Suriye sınırındaki hareketliliğini arttırdığı ve çöl bölgelerindeki sınırdan gidip geldikleri belirtiliyor.

DAİŞ’lilerin söz konusu sınır gidiş gelişlerini Irak’ın batısındaki Enbar ilinin çöl bölgeleriyle Ninova ilinin Cezire bölgesinden Suriye’ye gidip gelmek suretiyle yaptığı ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir