• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Hafta sonu kısıtlamasının bitmesinin ardından Balıklıgöl'de yoğunluk yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayarak pazartesi günü saat 05.00'te sona erdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından güneşli havayı fırsat bilen Şanlıurfalılar, kentin simgesi olan Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Balıklıgöl'deki balıklara ve Dergâh Camiindeki güvercinlere yem atan halk, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bolca fotoğraf çektirdi.

Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağara, Hazreti İbrahim'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı göl ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği zaman ilk gömüldüğü kabrini ziyaret eden Şanlıurfalılar, Mevlid-i Halil içerisinde namaz kıldı.

Şanlıurfalılar, Balıklıgöl'ü ziyaret etmeleri ile ilgili duygularını İLKHA'ya paylaştı.

"Balıklıgöl'de bu havayı ve atmosferi paylaşmak çok güzel bir duygu"

Manevi açıdan Balıklıgöl'ün önemli bir mekan olduğunu belirten Mehmet Nabi Aktaşoğlu, "Sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle manevi duygularımızı tazelemek amacıyla Balıklıgöl'ü ziyarete geldik. Duygularımız depreşti, mutlu olduk.  Kısıtlamanın olduğu dönemde elimizden geldiği kadar temkinli olmaya çalışıyoruz. Balıklıgöl'de bu havayı ve atmosferi paylaşmak çok güzel bir duygu." şeklinde konuştu.

Balıklıgöl'deki yoğunluğa vurgu yapan Recep Turanlı, "Kısıtlamanın bitmesiyle Balıklıgöl'e geldim. Kısıtlamanın ardından Balıklıgöl'ü baya kalabalık gördüm.  Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dışarıya çıkamıyoruz.  Balıklıgöl'e gelerek tarihi mağaraları, tarihi çarşıyı ve camileri gezdim." diye konuştu.

"Urfalılar olarak Balıklıgöl'ü çok severiz"

Coronavirus'un bir an önce bitme temennisinde bulunan Adem Güllütay, "Urfa'mız Peygamberler Şehri'dir. Urfalılar olarak Balıklıgöl'ü çok severiz. Hava güzel olunca herkes dışarıya çıktı. Bugün Balıklıgöl çok kalabalık. Urfalı vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralına uysunlar. Temennimiz inşallah ülkemizin bir an önce bu virüsten kurtulmasıdır. İnşallah virüs biter ve kısıtlamalar kalkar, herkes rahatına ve sağlığına kavuşur." ifadelerini kullandı.

"Balıklıgöl'ümüzün kıymetini bilmemiz gerek"

Balıklıgöl'ün birçok kişi tarafından ziyaret edildiğine değinen Osman Akkuş, "Peygamber Şehri Şanlıurfa ve Balıklıgöl çok güzel bir yer.  İslamiyet açısından çok değerli bir yer. Milletin burayı ziyaret etmesi, hava alması iyi oldu. İnşallah salgının bitmesiyle daha güzel olacak.  Balıklıgöl'de biraz gezdim, temiz hava aldım ve dolaştım.  Balıklıgöl'ümüzün kıymetini bilmemiz gerek. Burası kimsenin eline geçmez. Buraya diğer illerden ve yabancı ülkelerden gelen insanlar var. Urfalılar olarak Peygamber Şehri Şanlıurfa'nın elimizden geldiği kadarıyla kıymetini bilmemiz gerekiyor. Balıklıgöl'ün maneviyatı çok hoştur." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir