• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
150 Yıl Cezaya Bir Tepki de HAK`tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sivil Toplum Kuruluşlarından İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza mahkemesince onanması üzerine sivil toplum kuruluşlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Batman`da aktif sivil toplum kuruluşlarından oluşan Hak ve Özgürlükler Platformu, Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesinin 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verdiği 150 yıllık cezanın, Yargıtay 9. Ağır Ceza mahkemesince onanmasına tepki gösterdi.

Platform adına açıklamalarda bulunan Sevgi Der Başkanı M. Ali Ortaç ve Yönetim Kurulu üyeleri Halit Çetiz, Ahmet Yıldız, yarın saat 17.30`da Gülistan Caddesinde kitlesel bir basın açıklaması düzenleyerek İhya Der yönetici ve üyelerine yapılan hukuk dışı cezaya tepki göstereceklerini ifade ettiler.

27 Nisan 2009 tarihinde Elazığ`da faaliyet gösteren İhya-Der Yönetici, üye ve gönüllülerine yönelik bir komplo neticesinde polis tarafından baskın düzenlendiğini hatırlatan M. Ali Ortaç, Malatya 3. Ağıra Ceza mahkemesi tarafından örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle aralarında yaşlı kadın ve erkeklerinde bulunduğu 19 kişiye hukuk dışı ceza yağdırıldığını kaydetti. İslami hassasiyeti olan STK ve kurumlar söz konusu olunca Yargıtay 9. Ceza Dairesi`nin gözlerinin yaşına bakmadığını söyleyen Ortaç, "Yargıtay 9. Ceza dairesi dosya önlerine konur konmaz 19 kişiye toplam 150 yıl ceza vermekten hiç çekinmemiştir. Bizler Hak ve Özgürlükler Platformu olarak geçen sene bu duruma dikkatleri çekmek amacıyla değerli basınımız ve STK`larımızla bir araya gelmiş ve kendileri ile bu konuyu paylaşmıştık." dedi.

Adalet ve eşitliğin herkesin ortak hakkı olduğunu, ancak bu kavramların inancını yaşamak isteyen Müslümanlar için halen lüks kabul edildiğini söyleyen Ortaç, yarın (Çarşamba) saat 17.30`da Gülistan Caddesinde herkesi birlikte tepkilerini ortaya koymaya davet etti. Ortaç, "Kutlu doğum programları düzenledikleri, Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kıldıkları ve hatta başka bir İslami STK`nın tertiplediği fetih programına icabet ettikleri için ceza alan ve aralarında yaşlı kadın ve erkeklerin bulunduğu İhya-Der dosyası bizi böyle düşünmeye sevk ediyor maalesef. Bizler diyoruz ki adalet ve eşitlik hepimizin ortak değer ve haklarıdır. Anlaşılan o ki bu kavramlar inancını yaşamak isteyen Müslümanlar için halen lüks kabul edilmektedir. İhya-Der olayını referans kabul ederek, konuyu bir basın açıklamasıyla gündeme taşımak istiyoruz. İslami hassasiyeti olan kesimlere yönelik gözdağına hep beraber kardeşçe dur demeli diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

hak-ve-ozgurluk-platformu_1308644555.jpg (447×336)
M. Salih Özcan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir