• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
70 bölgede çatışma; 3 Filistinli şehid…  FİLİSTİN VARLIK MÜCADELESİ VERİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi - Filistinliler, siyonistler tarafından işgal edilen topraklarını almak için bütün imkanları kullanıyor. İşgalciye karşı direnişte geçen hafta Filistin’deki 70 noktada çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 3 Filistinli şehit oldu.

Geçen hafta Cuma günü, Ramallah'ın kuzeybatısındaki er-Risan tepesinde Filistinli Halid Mahir Nevfel (34) Yahudi bir yerleşimcinin kurşunlarıyla şehit oldu.

Filistin’in farklı bölgelerinde gerçekleşen protesto gösterilerine baskınlar düzenleyen işgal güçleri ile Filistinliler arasında 17 noktada çatışma meydana geldi. Yaşanan olaylarda çok sayıda Filistinli yaralandı.

Siyonist işgal güçleri ile Filistinliler arasında Perşembe günü 3, Çarşamba günü 12 ve Salı günü ise 10 farklı noktada çatışmalar meydana geldi. Çıkan çatışmalarda bazı Filistinli gençler yaralanırken Yahudi yerleşim alanlarına ve işgal güçleri devriyelerine de ateş edilip, molotof kokteyli atıldı.

Geçtiğimiz Pazartesi gününde Filistin’in farklı bölgelerine baskınlar düzenleyen işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında 14 noktada çatışma yaşanırken Tamra beldesinde Ahmed Hicazi (22) işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildi.

Çıkan çatışmalarda, 3 Siyonist asker ve 3 Filistinli yaralanırken çok sayıda sivil biber gazından etkilendi.

9 noktada çatışmanın görüldüğü Pazar gününde Beytülahim’in güneyindeki Gush Etzion Kavşağı’nda bir işgal askerini bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla Muhammed Hüseyin Amr (35) işgal güçleri tarafından ateş edilerek şehit edildi.

Son olarak 5 ayrı noktada çatışmanın yaşandığı Cumartesi gününde ise bir Filistinli sivil, plastik mermiyle yaralanırken, onlarca kişi atılan gazlardan etkilendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir