• DOLAR 32.56
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2434.696
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

D-8 Ülkeleri Teknoloji Değişim ve Transfer Ağı Sekreter Yardımcısı Milad Sadr Hanlu, 3. Teknoloji Yatırım Etkinliği'nin (TIM2021) 16 ve 17 Şubat tarihlerinde 21 ülkeden 40 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirileceğini duyurdu. İran Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanlığı'nda düzenlenen 3. Teknoloji Yatırımı Etkinliği (TIM2021) basın toplantısında konuşan Sadr Hanlu, bu etkinliğin, daimi sekreterliği İran'da Perdis Teknoloji Parkı'nda bulunan sekiz İslam ülkesi Grubunun (Grup D8) teknoloji değişim ve transfer ağının yan etkinliklerinden biri olduğunu belirtti.

SEKİZ İSLAM ÜLKESİ ARASINDA TEKNOLOJİK SİNERJİ

Bu toplantının ilk oturumunun 2017 yılında İran'ın evsahipliğinde, teknoloji alanında 20'den fazla yatırımcının katılımıyla yapıldığını hatırlatan Sadr Hanlu, bu yıl üçüncü oturuma 21 ülkeden 40 yatırımcının korona koşulları nedeniyle sanal olarak katılacağını ifade etti. Sekiz İslam ülkesi arasında teknolojik sinerji ve teknoloji alışverişi oluşturmak ve bu gruba üye sekiz ülkenin pazarlarının ötesinde uluslararası pazarlarda varlık göstermenin bu toplantının ana hedeflerinden olduğuna değinen Sadr Hanlu, geçtiğimiz yıl da olduğu gibi bu dönemde de çok sayıda girişimcinin burada kendi projelerinin yatırımcılara sunacakları ancak korona salgını nedeniyle 12 bin startap tan 12'si fiziksel olarak tasarım ve projelerinin duyuracaklarını belirtti.

TÜRKİYE’DE KATILACAK

Bu etkinliğin en önemli hedeflerinin yatırımcılar arasındaki sinerji ve ortaklık ile sunulan projelere yatırım olduğunu ifade eden Sadr Hanlu, yatırımcıları ülkelerin teknoloji kapasitesinden haberdar etmeye ve yatırımcıların ülkelere katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Toplantının bu döneminde Türkiye, Malezya, Bangladeş, Nijerya ve İran olmak üzere beş üye ülkeden ve Rusya, Hırvatistan, Almanya, Ermenistan gibi Avrupa ülkeleri ve Afrika ülkerinden de Kenya'dan yatırımcıların katılacağını ifade etti. D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ya da D-8 (İngilizce: D-8 Organization for Economic Cooperation), sekiz üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluştur.