• DOLAR 32.521
  • EURO 34.576
  • ALTIN 2494.106
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: Tehdit ve şantaja asla müsaade etmeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Gül, Ay ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek basının sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette, Gaziantep basınının büyük bölümünün kamu görevi yapmanın bilinci ile sorumlu bir gazetecilik örneği sergilediği ancak zaman zaman ortaya çıkan tehdit ve şantaj gazeteciliği ile birlikte mücadele edilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

“Görevini hakkıyla yapan her basın mensubu bizim için değerlidir”

Şantaj ve tehdit gazeteciliğinin önüne geçilmesi ve yerel medyanın daha güçlenmesi üzerine gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Gül, “Yerel medya demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu bağlamda basın camiasının yaşadığı sorunları çözmemiz gerekiyor. Toplumu doğru bilgilendiren, iletişim görevini hakkıyla yapan her basın mensubu bizim için değerlidir. Her gazetecinin kendi yayın çizgisi olabilir, buna saygı duyuyoruz. Eleştiri elbette olacak, bunu da kabul ediyoruz. Ancak iş şantaj ve tehdit boyutuna geldiğinde, siyasetçi, sanayici, bürokrat ve vatandaş olsun, bireyin özel hayatına saldırı olduğunda buna asla müsaade etmeyiz. Devlet olarak gerekeni yaparız, yapacağız." dedi.

Görüşmenin ardından, Gaziantep Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Basın camiasının sorunlarının çözümü için süreç başladı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ile gazeteciler Ruhi Aytaç, Yaşar Yavuz ve Mehmet Demir Valimiz Davut Gül'ü ziyaret etti. Ziyarette mevcut sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu" denildi.

Vali Gül de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, basın camiasında yaşanan sorunu kent gündeminden çıkarmak istediklerini söyledi.

Gül, "Basın mensuplarının kendi içlerindeki çürük elmaları ayıklama konusundaki iradelerine teşekkür ederim. Gaziantep'in orta aklına güveniyorum. El birliğiyle bu meseleyi şehrimizin gündeminden çıkartacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir