• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Dernekleri bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Dernekler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İl dernekler Müdürü Hasan Tekin ve dernek temsilcileri katıldı.


Dernek başkanlarına dernek mevzuatı hakkında açıklamalarda bulunan Tekin, \"İl genelinde 387 dernek bulunuyor, ama bu derneklerin çoğunun hala tabelası ve yeri yok. Dernek yöneticileri dernek mevzuatı hakkında bilgi sahibi değildirler\" dedi.


Türkiye`de birden çok derneğe aynı anda üye olabileceğini vurgulayan Tekin, \"Bitlis`te bu yok. Biri bir derneğe gittiği zaman veya bir derneğe üye olduğu zaman başka bir derneğe giderek üye olmamaktadır. İlimizde dernek sayısı çok, ama dernek üyeleri az\" ifadelerini kullandı.

Dernek başkanlarının katılımının az olmasından şikâyet eden Tekin, \"Bugüne kadar kamu yararını gözetleyen dernek dışındaki dernekleri denetlemedik. Şayet bu dernekleri denetlemiş olsaydık, hepsine ceza kesmek zorunda kalacaktık. Çünkü bu derneklerimiz mevzuatı bilmiyorlar. Ama bu bilgilendirme toplantısından sonra tüm dernekleri denetleyeceğiz ve mevzuata uymayan dernekler hakkında yasal işlem başlatacağız. Bu konuda öne sürülecek mazeretleri kabul etmeyeceğiz\" şeklinde konuştu.

Program soru cevap faslıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir