• DOLAR 32.562
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.483
  • ...
Zihinsel engelliler engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen `Engelsiz Eğitim Sınıfı ve Atölyeleri` projesi ile Muş Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören öğrencilere Muş İl Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk tarafından hediye verildi.


SODES Proje Koordinasyon Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Proje amacının Engelli Eğitim Evinde oluşturulacak bir mesleki eğitim atölyesinde engelli bireylerin Psiko-Motor becerilerinin artırılması, spor kursları ile vücut dinamizminin arttırılması, Güzel Sanatlar kursları ile hayata bakış yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Yetkililer kursta bulunan bir atölyede Ahşap Oymacılığı Eğitimi, Galoş Üretimi Eğitimi, Spor Kurslarında Masa Tenisi, Futbol, Badminton Eğitimleri ve Güzel Sanatlar kursunda Resim kursları açılarak gerekli eğitim materyalleri desteği ile eğitim verileceğini belirtti.


\"Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırabilmemiz\"
Eğitim Kursunu ziyaret ederek çocuklara hediye veren Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, \"Eğitilen engelliler çok güzel işler başarmış. Nasıl ki geleceğe yapılan en büyük yatırım, eğitim ise bu engelli gençlerimizi de topluma kazandırmak, onları sağlıklı şekilde topluma entegre etmekte o derece önemli ve hayati konuma sahiptir. Bizler, bunu burada bir kez daha gördük. SODES projemiz kapsamında 130 bin TL`lik bir bütçe ile tüm bu yapılan işleri destekledik ve amacına da çok büyük oranda ulaştığını hep birlikte gördük. Tabii bunlar bizi mutlu etti. Yapılan faaliyetlerin, tadilatların, alınan donatıların bu gençlerimize ve onların geleceğine yönelik çalışmalarında çok faydalı olacağını ben gördüm, müşahede ettim. Önemli olan zihinlerdeki engelleri kaldırabilmemiz. Engellilere karşı olan düşüncelerimizi daha pozitif yöne çevirip, onlara elimizi uzatmamız gerekiyor. Bu, bizim hem ahlaki hem de kanuni görevimiz. Biz burada kanuni görevimizi yaptık. Toplum içinde de diğer sosyal yaşantımızda da gençlerimize sahip çıkarak el uzatmamız, onları desteklememiz gerekiyor. Bunu burada bir kez daha gördük. Birçok Spor malzemesi alınmış, bu spor malzemelerinin sporculara faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü Sporla uğraşan bir gencin, çevresine ve milletine zararlı işlerde olacağına inanmıyorum. Biz bu düşünce ile toplumumuzda her gencimizin en az bir sportif dal ile uğraşmasını istiyoruz. Bundan dolayı da çeşitli kaynaklar ile birçok sportif malzeme aldık ve dağıtıyoruz. Bu amaçla da sporu daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız, mücadelelerimiz ve gayretlerimiz bu yöndedir. Yapılan sosyal projelerin ilimiz ölçeğinde çok isabetli olduğu ve katma değerinin yüksek olduğunu bugün bir kere daha görmüş olduk\" şeklinde konuştu

Yetkililerden alınan bilgilere göre bu proje kapsamında şu an 75 engelli öğrencinin kayıtlı olduğu, il genelinde 75 öğrencinin daha seçilerek bu eğitme dahil edileceği belirtildi.

Yararlanıcı sayısının toplamda 150 kişi olacağı açıklanan proje bütçesinin ise 130 bin TL olduğu belirtilerek, bu eğitimin süresinin 12 ay olacağı açıklandı. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir