• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Adıyaman Millet Bahçesi'nin tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak olan Millet Bahçesi içeresinde sosyal alanlar, sportif faaliyetler, aile yerleri, piknik alanları ve daha birçok faaliyet alanı yer alacak.

Millet Bahçesi'nin Adıyaman'ın vizyon projelerinden olduğunu söyleyen Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın "Bugün Adıyaman'ın Vizyon projelerinden olan Millet Bahçesi'nin inşaat sahasına geldik bir ay önce teslim edilmiş olmasına rağmen arkadaşlarımız hemen işe başlamışlar. 400 günlük iş bitim süresi olmasına rağmen İnşallah bu yılın sonunda bitireceğiz. İnşallah çalışmalar biraz daha hızlandırıldığında önümüzdeki kışa girmeden millet bahçesini bitirmiş olacak, Adıyaman'ımızın istifadesine sunacağız. 452 dönümlük bir alan Türkiye'nin en büyük, en geniş, en modern Millet Bahçelerinden bir tanesi olacak." dedi.

Aydın açıklamasında önemli bir hizmete imza attıklarını belirterek "Konum olarak şehrin iki yakasını birleştiren merkezi bir alanda Millet bahçesi halkımızın hizmetine sunulacak.  Hemşerilerimizin çoluk çocuğu ile ailesi ile gelip görecekleri, dinlenebilecekleri, yemek yiyebilecekleri, spor yapabilecekleri, oyun alanlarının olacağı, örnek botanik bahçeleri, tohum merkezinin olacağı, Adıyaman'ın tarımsal ürünlerinin de bir şekilde tanıtımının yapılacağı her türlü ayrıntının düşünüldüğü yaklaşık 4 bin 117 metrekare kapalı alana ait binaların olduğu, spor alanlarının güzel bir mekâna şehrimiz kavuşacak. Açacağımız bu alanla birlikte Adıyaman çok ciddi bir ihtiyacını karşılıyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte son dönemlerde özellikle önem verilmiş konulardan biriydi. Çevre Şehircilik Bakanlığımıza ve Cumhurbaşkanımıza, kabinemize özellikle çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Kişi başına düşen yeşil alanı 7 metrekareye çıkarmayı planlıyoruz"

Millet Bahçesinin tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç "Millet Bahçesi 452 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. Adıyaman'ın en işlek konumunda olan bir yerde, burada daha önce kanalizasyon akıyordu, biz onu yer altına aldık. Yaklaşık 68 milyonluk bir ihalenin alt yapısına şu ana kadar 10 milyonluk bir masraf yapıldı. Bu şekliyle yaklaşık 80-90 milyona civarında mal olacak bir yatırım. Bu salgında, bu ekonomik darboğazda sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre Şehircilik Bakanımız hep birlikte bu işe 'Tamam' dediler. Hemen baktı çıktının dibinde yapılan Millet Bahçesi ile birlikte Adıyaman'ın çok rahat nefes alabileceğini bir konumda. Çocuk oyun parkları, millet kıraathanesi, koşu yolu, bisiklet yolu, kır düğün salonu, botanik bahçesi, tenis kortu, futbol Sahaları 4 bin metrekarelik kapalı alan olacak. Şu ana kadar maalesef Adıyaman'da kişi başına düşen yeşil alan metrekare olarak 2,5 metrekare iken biz şu anda 3,85 metrekareye çıkardık. İnşallah hedefimiz bunu 7 buçuk metre kadar yükseltmek." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir