• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Siyonist rejimin yaptığı;  ETNİK TEMİZLİK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Siyonist işgal çetesi, hangi yolla olursa olsun Filistin toraklarını işgal etmeyi kafasına koymuş. Hukuk dışı yolların her türlüsünü uygulayan işgalciler, hem Filistinlileri öldürüyor hem de evlerini ve yapılarını yıkıyor. Bu konuda etnik bir temizlik başlatan çete, uluslararası hukuku ve ülkelerin çağrılarını ise görmezden geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan HAMAS, işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan Kuzey Ağvar’ın Hımsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait 40’tan fazla yapıyı yıkan Siyonist çetenin, Filistin halkına yönelik sürdürülen etnik temizlik politikasının devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazim Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu bölgede gerçekleştirilen yıkımların, uluslararası müdahaleyi gerektiren suç niteliğinde ve siyonist rejimin sürdürdüğü sistematik baskı ve terörizmin uzantısı mahiyetinde olduğunu dile getirdi. Kasım ayrıca, Filistin halkının hayatını zorlaştıran unsurların her geçen gün arttığını kaydetti.

Siyonist rejimin gayrimeşru uygulamalarına en çok sahne olan yerlerin başında gelen Batı Yaka’da, işgal zulmüyle iç içe yaşayan Filistinlilerin topraklarından koparılmak istenildiğini ifade eden Kasım, burada yürütülen tehcir politikalarında Filistin topraklarını gasp etmekle paralel şekilde artış yaşanmasının dikkat çekici olduğunu dile getirdi.

Kasım, Filistinli sivillere ait ev ve yapılara yönelik yıkımların ve tehcir politikalarının önlenmesinin tek yolunun geniş kapsamlı bir direniş harekâtı başlatmak olduğuna dikkat çekti.

İşgal ordusu, geçtiğimiz günlerde işgal altındaki Batı Yaka'nın kuzeyindeki Hımsa el-Fevka bölgesinde Filistinlilere ait çok sayıda yapıyı yıkmıştı. Siyonist rejim, askeri eğitim sahası olduğu gerekçesiyle Filistinlileri yerlerinden edip göç etmeye zorluyor.

FİLİSTİN BAŞBAKANI, İŞGAL REJİMİNİN FİLİSTİNLİLERE AİT YAPILARI YIKMASINI KINADI

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye yaptığı yazılı açıklamada, işgal güçlerinin, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tubas kentinin doğu kesiminde yer alan Hımsa el-Bakia bölgesinde meskenleri ve hayvan barınaklarını yıkmasını sistematik bir etnik temizlik olarak değerlendirdi.

Yıkımla Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesinin hedeflendiğine dikkati çeken Iştiyye, “Bu, Yahudi yerleşimciler lehine toprakların gerçek sahiplerine karşı yapılan sistematik bir devlet terörü ve etnik temizliktir.” dedi.

Iştiyye, uluslararası topluma işgal rejiminin bu “saldırılarını” durdurmak ve Filistinlilere bir koruma sağlamak için müdahale etme çağrısı yaptı. Iştiyye ayrıca, ABD’ye de iki devletli çözümü kurtarmak için verdiği sözleri yerine getirmesini ve Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerini kınayan BMGK’nin 2334 sayılı kararını uygulama çağrısında bulundu.

FİLİSTİN HALK DİRENİŞ KOMİTESİ; İŞGALCİLER ETNİK TEMİZLİK YAPIYOR

Filistin Halk Direniş Komitesi sorumlusu Murad Iştivii de, işgal rejimi güçlerinin, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tubas kentinin doğu kesiminde yer alan Hımsa el-Bakia bölgesinde meskenlere ve hayvan barınaklarına yönelik bir "katliam" gerçekleştirdiğini söyledi.

İşgal güçlerinin bölgede aralarında meskenlerin ve hayvan barınaklarının yer aldığı yapıyı söktüğünü ve el koyduğunu, bölge sakinlerinden 136 kişinin açıkta kaldığını, yaklaşık 6 bin koyunun zarar gördüğünü belirten Iştivi, bu olayı "gerçek bir etnik temizlik" olarak nitelendirdi.

Iştivi, işgal güçlerinin "askeri eğitim sahası" olduğu gerekçesiyle sakinlerine bölgeyi terk etmeleri yönünde baskı yapıldığını ve yıkım sürecinin devam ettiğini söyledi.

SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜSLÜ AİLELERİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLUYOR

Siyonist işgal rejimine bağlı olan sözde Kudüs Belediyesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Kudüslü ailelere para cezası kesiyor. Sadece bu da değil, bir süre sonra evler hakkında yıkılma kararı çıkarıldığı bildiriliyor. İşgalcilere ait yıkım makineleri ve buldozerlerin gelip yıkımı icra etmesi durumunda ödemek zorunda kalacağı fahiş yıkım ücretlerinden kaçınmak için birçok aile uzun yıllar yaşadıkları evleri kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

İŞGALCİLER HER YIL ONLARCA FİLİSTİNLİYİ EVSİZ BIRAKIYOR

Siyonist işgal rejimi, 1967'de işgal ettiği Kudüs ve Batı Yaka'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor.

Filistin ile işgal rejimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria "A", "B" ve "C" bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İşgal rejimine devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Yerel kaynaklar, sadece 2019'da Doğu Kudüs ve Batı Yaka'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle işgal güçlerince yıkıldığını belirtiyor.

BATI YAKA'DA BİR FİLİSTİNLİ, YAHUDİ İŞGALCİ TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİ

Öte yandan bu etnik temizlik sadece yıkımlarla yeterli kalmıyor. Bir gün geçmesin ki Siyonist işgalciler bir Filistinliyi şehit etmesinler. Bu şekilde etnik temizlik uygulayan işgalcilerin Filistinlileri yıldırmayı ve direnişini bitirmeyi hedefledikleri muhakkak. Siyonist işgalciler İşgal altındaki Batı Yaka'da yasa dışı Yahudi yerleşim noktasındaki bir eve girmeye çalıştığı iddia edilen 34 yaşındaki Filistinli Halid Mahir Nevfel'in, bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak şehit edildiği bildirildi.

Filistinli kaynaklar işgal ordusunun, Ramallah yakınlarındaki Ras Karkar köyünde ikamet eden Nevfel'in ailesine oğullarının öldürüldüğü bilgisini verdiğini aktardı. Evli ve 4 yaşında bir çocuk babası olan 34 yaşındaki Nevfel'in Filistin Maliye Bakanlığında görev yaptığı kaydedildi.

Siyonist işgalciler ise, Nevfel'in sabah erken saatlerde Kalkilya yakınlarında yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim noktasındaki bir eve girmeye çalıştığı ileri sürüldü. Bunun üzerine Er-risen tepesinde kurulan ve çiftlik olarak kullanılan yasa dışı Yahudi yerleşim noktasındaki bir Yahudi yerleşimcinin Nevfel'e ateş açtığı ve Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Nevfel'in üzerinde ve aracında yapılan aramada silah veya bıçak bulunmadığı ifade edildi.

SİYONİST REJİM KORONAVİRÜS AŞILARINI FİLİSTİNLİ ESİRLER ÜZERİNDE Mİ DENİYOR?

Her türlü hukuku çiğneyen Siyonist çeteden her şey beklenir. Filistinli esirlerle alakalı önemli bir uyarı geldi. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti Araştırma ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, siyonist rejim makamlarının, geliştirdikleri koronavirüs aşılarını Filistinli esirler üzerinde kullanabileceği uyarısında bulundu.

Yaptığı basın açıklamasında Fervane, uluslararası gözetim ve kontrolü kabul etmeme konusunda ısrar eden İşgalci İsrail rejiminin, koronavirüs aşılarını test etmek için Filistinli esirler üzerinde klinik denemeler yapmasından derin endişe duyduğunu ifade etti.

Korona aşısı yaptırdıktan sonra sağlık durumu daha da kötüleşen Filistinli esirleri görünce İşgalci İsrail’in onları denek olarak kullandığı düşüncesine kapıldığını aktaran Fervane, hapishanelerdeki esirlere yönelik aşılama sürecini denetlemek ve gerekli kontrolleri sağlamak üzere tarafsız bir uluslararası sağlık ekibinin görevlendirilmesi yönündeki talebinin yenileceğinin altını çizdi.

Fervane açıklamasında, yetki sahibi olması durumunda, uluslararası gözetim olmadıkça esirlere İsrail aşısı yapılmasını kabul etmeyeceğini dile getirdi.

Daha önce de birçok defa siyonist rejim makamlarına güvenemeyeceklerini tecrübe ettiklerini aktaran Fervane, hapishane idareleriyle ilgili kafalarda soru işaretleri olduğunu ve karşı tarafa güven duygusu vermediğini sözlerine ekledi.

Bu arada işgal rejimi hapishanelerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Filistinli esir sayısı 355'e yükseldi. Filistin resmi kaynaklarına göre, işgal rejimi hapishanelerinde halen 380'i idari tutuklu olmak üzere 4 bin 400 Filistinli bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir