• DOLAR 32.503
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2488.15
  • ...
Bakan, `Oğlum Bak Git` Cezasını Ödeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu`nu kabul etti. Bağış, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Oğlum Bak Git Davası`nda temizlik işçisine verilen cezayı ödeyeceğiniz` yönünde haberler çıktı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, Bağış, "Temizlik işçimizin defalarca uyarmasına rağmen, kendisini hakaret eden kendisini küçük düşürmeye çalışan bir afacana tatlı-sert bir abilik yapması sonucu aldığı para cezası gerçekten düşündürücüdür. O görüntüleri izleyince ben de üzülmüştüm. Ama benim o kardeşimizle ilgili başka ortak bir paydam var. Onun kullandığı `Oğlum Bak Git` sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu. O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin o para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm. Eğer, böyle bir ceza varsa, o cezayı ödeme konusunda kendisinin bu maddi külfetini üstlenmeye hazırım" cevabını verdi.

Özel Kalem Müdürü`nün temizlik işçisiyle iletişime geçtiğini belirten Bağış, bu konuda kendisine yardım yapmaya hazır olduklarını ve süreci takip ettiklerini bildirdi.

Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir