• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
54 saat aralıksız iş maratonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir`de 1-3 Mart tarihleri arasında Embryonix (Kuluçka Merkezi) tarafından, Halkla İlişkiler Kulübü`nün organizasyonu ile gerçekleştirilen Startup Weekend, birbirinden orijinal fikirleri ortaya çıkardı.


Embryonix Direktörü Taylan Demirkaya`nın açılış konuşması ile başlayan Startup Weekend İzmir yarışmasına katılan yarışmacılar ilk fikirlerini diğer katılımcılar ve mentorlarıyla (akıl hocaları) paylaştılar.


İş geliştiriciler, tasarımcılar ve yazılımcıların çoğu bir networking aktivitesi ile 5 kişilik takımlar oluşturarak, birer dakikalık toplam 33 iş fikri sundu. Sunulan fikirler içinden en iyi 10 iş fikri katılımcılar tarafından online oylanarak seçimler yapıldı ve takımlar kuruldu. Takım kurulumunun ardından üretim sürecine geçildi ve son gün tamamı yatırımcı olan jüriye, ekipler iş fikirlerini 5`er dakikalık sunumlarla aktardı.


Türkiye`nin önde gelen iş geliştiricilerinin ve yatırımcılarının aralarında bulunduğu jüri tarafından ilk 3 fikir seçildi ve çeşitli ödüller verildi.


Birinci olan Palwar Game, mobil cihazlarınızda şehir içinde istediğiniz bir konuma sanal bayrak dikmenizi sağlayan bir oyundur. Oyuncular tuttuğu takımların bayraklarını sanal olarak istedikleri yerlere dikebilirken, rakip takımın taraftarları da o bayrakları yine sanal olarak kaldırabilir.


İkinci olan Cardino, fiziksel posta kartlarının üzerine basılan özel bir çerçeveyi bir mobil cihaz ile okuyabilen bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde artık gönderilen fiziksel posta kartlar üzerine sürpriz olarak kendi çektiğiniz videonuzu gönderdiğiniz kişi programı indirdiği zaman görebilecek.


Üçüncü olan Shake and Speak, Bu proje özellikle konuşma engeli olan kişilerin herkesle rahat iletişim kurmasını sağlayan bir mobil yazılımdır. Konuşma engeli olan kişi akıllı telefona yüklenen bu yazılımla çok basit el hareketleri veya istenirse ayak hareketleri ile kelimeler ve cümleler oluşturup akıllı telefon cihazının sesi ile konuşabiliyor.


Ödül töreninin ardından katılımcılar Halkla İlişkiler Kulübü`nün özel olarak düzenlediği kokteyle katıldı. Kokteyl sırasında tüm ekiplerle sohbet eden, Ankara ve İstanbul`dan katılan bütün mentor (akıl hocası) ve jüri üyeleri bugüne kadar yapılmış en iyi Startup Weekend organizasyonu olduğunu ve çıkan fikirlerin çok orijinal olduğunu söylediler.


Startup Weekend İzmir`deki ilginç detaylar
Startup Weekend İzmir`de ilk defa Taylan Demirkaya tarafından Pitching eğitimi verilmesi, Ege Üniversitesin`den iki nöroloji doktorunun katılması, etkinliğin 54 saat aralıksız sürmesi, katılımcıların yüzde 85`inin neredeyse hiç uyumadan proje geliştirmesi, mentorların projelere yaptıkları ortalama danışmanlığın günlük 15 saati geçmesi ve etkinlikle ilgili 12 binden fazla tweetin atılması Startup Weekend İzmir`in ilginç detayları olarak dikkat çekti. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir