• DOLAR 32.539
  • EURO 34.63
  • ALTIN 2498.101
  • ...
80 yaşındaki yaşlı adam bir yıldır otomobilin içerisinde yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Emekli ambulans şoförü Fethi Yener (80), eşini bir yıl önce kalp yetmezliğinden dolayı kaybetti. Eşinin vefatından sonra çocuklarına sığınan Yener, çocuklarının ilgisizliğinden dolayı aracının içerisinde yaşamaya başladı.

Yaklaşık bir yıldır emekli maaşı ile geçinmeye çalışan Yener, kendisine destek vermesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler birimine başvurduğunu  ama kendisine dönüş yapılmadığını savundu.

Şanlıurfa'ya 15 gün önce geldiğini ve aç ve susuz olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirten Yener, yaşadığı mağduriyeti İLKHA'ya anlattı.

"Akrabam çok ama sahip çıkan yok"

3 tane çocuğunun olduğunu fakat çocukları tarafından istenmediğini belirten Yener, "Ben ambulans şoförlüğünden emekli oldum. Daha önce Adana'da ikame ediyordum. Eşimin vefatından sonra memleketimdeki akrabalarım yardım eder düşüncesiyle Urfa'ya  geldim. Maalesef hiçbir akrabamın yardımını göremedim. Evim olmadığı için arabamda kalıyorum. Yiyecek yemeğim yok. Bir gün aç bir gün tok olarak geziyorum.  Hayatım çok zorlu geçiyor. 3 tane oğlum var. bir oğlum Japonya'da, bir oğlum Azerbeycan'da ve  bir oğlum da İncirlik Hava Üssünde çalışıyor. 3 oğlumda beni kabul etmiyor. Oğullarımın yanında bir ev tutup yaşamak istediğimde beni geri çeviriyorlar, bana bakmıyorlar. Ben 80 yaşındayım. Oğullarımın yanında olsam hiç değilse cenazemi kaldırırlar. Arabamda uyuyorum.  Ne banyo yapabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum. Çamaşırlarımı yıkayamıyorum. Akrabam çok ama sahip çıkan yok.   Sokakta kalanlara yardım eden dedikleri için 'Beyaz Masa'ya gittim. Herhangi bir sonuç alamadım." şeklinde konuştu.    

"Devletten yaşlı insanlara yardım eli uzatmasını istiyorum"

İnsanlardan yardım istemekten çekindiğini, yardımı devletten beklediğini ifade eden Yener, "Yaklaşık 15 gündür burdayım ama yaşadığım çileyi bir yıldır çekiyorum. Adana'dayken bile perişan bir halde arabada yaşıyordum. Bir senedir böyle bir rezillik çekiyorum. 2020 yılında Ocak'ın 11'inde eşim kalp yetmezliğinden vefat etti.  Eskiden çok güzel bir yaşantım vardı, valiler gibi yaşardım. İnsanlara gidip 'perişanım, yardım edin' bile diyemiyorum. Devlet büyüklerime bana çözüm bulmaları için sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, sesimi duyar mı bilmiyorum. Cumhurbaşkanımızdan istirham ediyorum.  Sayın Cumhurbaşkanım! Bbende senin kadar yaşlıyım. Urfa, Adana fark etmez TOKİ'den bir artı bir ev ver. Kira öder gibi öderim, bedava ver istemiyorum. Urfa'dan sıkılınca Adana'ya gidiyorum. Bu şekilde gidip geliyorum. Geçinecek bir şeyim yok.  Ekmekle beslenmeye çalışıyorum. Devlet büyüklerinden yaşlı insanlara yardım eli uzatmasını istiyorum. Arabada yaşamak olmuyor. Ne zamana kadar böyle devam edeceğim?" diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir