• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Tarsus`ta yaşanan sel felaketi hakkında soru önergesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus`ta Aralık ayında etkili olan aşırı yağış ve ardından yaşanan taşkınlar sonucu, Çiçekli, Çay Boyu, Kel Ahmet, Çöplü, Ali Efendi Oğlu, Yeni Çay, Aliağa, Mantaş, Kulak Köylerinde ve Bahşiş Beldesinde ekili binlerce dönüm tarımsal alanların büyük hasar görmesinden sonra Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclise soru önergesi verdi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tarafından yazılı olarak meclise verilen soru önergesinde, Seyhan Nehri üzerine yapılan hatalı köprüler sonucu nehrin doğal akışının değiştiğini, her yağıştan sonra sel felaketlerinin yaşandığını belirtti.

Yaşanan sel nedeni ile çiftçilerin, Ziraat Bankası`na ve Tarım Kredi Kooperatifi`ne olan borçlarını zamanında ödeme şanslarının kalmadığını ve bu nedenle çitçinin uğradığı zararın tespit edilerek tazmin edilmesi ve borçlarının ertelenmesi gerektiği, bundan sonra benzer felaketlerin yaşanmaması için başta hatalı köprülerin düzeltilmesi ve dere yataklarının ıslah edilmesinin gerektiği vurgulandı.

Atıcı, Meclise verilen soru önergesinde konuyla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın şu sorulara yazılı cevap vermesini istedi.

1 - Tarsus/Mersin`de yaşanan sel felaketi nedeniyle ne kadar tarım alanı hasar görmüştür?

2 - Tarsus`ta meydana gelen hasarın maddi boyutu ne kadardır?

3 - Söz konusu felaket nedeniyle kaç çiftçimiz zarar görmüştür?

4 - Tarsus`ta zarara uğrayan çiftçilerimize ne gibi yardımlar yapılmıştır?

5-Çiftçi Kayıt Sistemi`ne kayıtlı olup tarlası selden zarar gören herhangi bir çiftçinin zararına karşılık bir ödeme yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaç çiftçiye ne kadar ödenmiştir?

6-Sel felaketinden zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarını ötelemeye yönelik bir çalışma var mıdır?

7 - Tarsus`ta su taşkınına neden olan hatalı köprüleri düzeltmeye yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir