• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü doğaya şuana kadar 7 ton yem bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Haftanın belirli günleri ilçe ve köylerde bulunan yüksek kesimlere yem bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin çetin geçmesi nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanların, bulundukları ortamdan uzaklaşmadan yiyeceklere ulaşmasını sağlıyor.

 

Bu hafta Patnos ilçesinde bulunan dağlara yem bırakan İl Müdürlüğü yetkililerine Kızılay Patnos Temsilciliği ve Patnos Sürdürülebilir Avcılar Derneği üyeleri eşlik etti.

Bu yılki kış mevsimi başlangıcından beri doğaya yaklaşık 7 ton yem ve yiyecek bıraktıklarını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Selçuk Karakaş, yaban hayvanlarını doğal ortamda desteklemek için çalışma yaptıklarını belirtti.

Karakaş, "Özellikle kışın çok ağır ve soğukların şiddetli olduğu dönemlerde, yaban hayvanlarını doğal ortamda desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Yani hayvanlar aşağı inmeden bulundukları yaşam ortamında yemleri oraya çıkararak destekte bulunmaya çalışıyoruz. Buradan besi yemi, buğday, ot, yonca götürebiliyoruz. Veya pazarda yeşillik, havuç gibi sebzeler götürerek hayvanları bulundukları ortamda beslemeye çalışıyoruz. Şuana kadar yaklaşık 6-7 tonluk buğdayı, Ağrı'nın çeşitli noktalarında doğaya bıraktık." dedi.

Yemleme çalışmasına eşlik eden Kızılay gönüllülerinden Rabia Aktürk ise yapılan çalışma hakkında şunları söyledi:

"Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte Kızılay ekibimiz, kendi yaşam alanlarında bulunan hayvanları yerleşim birimlerine inmesin diye yaşadıkları yerlere yem bıraktık. Kış mevsiminde aktif bir şekilde çalışıyoruz, hayvanlar aç kalmasın diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir