• DOLAR 32.562
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.886
  • ...
Afet eğitiminde işbirliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan \"Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi\" kapsamında Bursa`ya gelen JICA Afet Yönetim Uzmanı Fumio Kaneko, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar`ı makamında ziyaret etti. Proje, Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova illerindeki 80 pilot okulu kapsıyor.


Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, \"Deprem felaketi nedeniyle büyük acılar yaşayan Türkiye ve Japonya arasındaki işbirliği projelerini çok önemsiyoruz. Depremin zararlarını en aza indirmenin, insanları depreme karşı eğitmekle mümkün olacağına inanıyorum. Bu tür projeler, insanlarda deprem bilinci oluşmasında önemli bir yol gösterici olacaktır\" dedi.


Afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığını vurgulayan Gülsar, \"Doğal afetler konusunda her zaman hazırlıklı olmalıyız. Ne kadar iyi çalışır ve planlama yaparsak, geleceğe o kadar güvenle bakarız. Bu projeyle deneyimli ülke olan Japonya`nın tecrübelerinde yararlanıyoruz\" şeklinde konuştu.


Türkiye ile Japonya`nın dostluğuna dikkat çeken Fumio Kaneko ise, afet yönetim planlarının paylaşılacağını, çeşitli tatbikatlar yapacaklarını belirterek, dost iki ülkenin bu projede işbirliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Deprem haftası nedeniyle Bursa`ya gelen Japon heyetine, geçtiğimiz Ocak ayında Japonya`ya giderek 15 gün süreyle eğitim alan formatörler Cezmi Kıyışkan ve Fatih Güler eşlik edecek.


Bir hafta devam edecek çalışmalar kapsamında okulların ziyaret edilmesinin yanı sıra çeşitli tatbikatlar yapılacak ve afet yönetimi hakkında bilgi alış verişi yapılacak. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir