• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
Bitlis`te kar etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Şehri etkisi altına alan kar yağışı şiddetini arttırınca, olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı özellikle Rahva mevkiinde şiddetini artırarak fırtınaya dönüştü. Yoğun sis dolayısıyla görüş mesafesinin azalması sürücülere zor anlar yaşattı.

 

Yollara zincirsiz çıkan araçlar çok sayıda kazaya sebep oldu. Yolda kalan araçlar, vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Zincir takmayan bazı araçlar ise kayarak, trafiğin kapanmasına ve zincirleme kazaların yaşanmasına yol açtı. Kazalarda can kaybı yaşanmazken, küçük çaplı maddi hasarlar meydana geldi.

 

Kaza yapan sürücülere yardıma giden Oto-Kurtarma ekipleri yola zincirsiz çıkınca, kendileri de kaza yapmaktan kurtulamadılar. Oto-Kurtarma ekiplerinin yardımına vatandaşların koşması dikkat çekti.

 

Kar yağışı nedeni ile birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Kapanan 18 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdare Ekiplerince hummalı bir çalışma başlatıldı. Merkezde kapanan yolların açılması için Karayolları ve Belediye Ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi.

 

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışlarının aralıklarla devam edeceğini bildirerek, sürücülerin zincirsiz olarak yola çıkmamaları için uyarılarda bulundu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir