• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
62 yaşında Kur`an-ı öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - İlerleyen yaşına rağmen, azmiyle Kur`an-ı Kerim`i öğrenen Kadir Hüseyin, İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştu.

 

Pakistan`ın Rawalpindi kentinde 1951 yılında doğduğunu ve iki çocuk babası olduğunu ifade eden Kadir Hüseyin, Medine Kültür Derneğine ilk defa Cuma namazı kılmak için geldiğini belirterek, \"İkinci defa geldiğim Cuma namazı sonrası, İmama Kur`an-ı Kerim dersi almak için müracaat ettim. Kendisi, `Tabiî ki, neden olmasın` dedi. İmam ve diğer insanlar bana yardım etti ve Kur`an-ı Kerim okumayı öğrendim. Boş zamanlarımda derneğe gelip, Kur`an-ı Kerim dersi alıyorum. Aynı zamanda bu derneğin resmi bir üyesiyim. Çok mutluyum ve bu derneği çok seviyorum. Çünkü burada imanın tadını aldım. Arapça bir kelime dahi bilmezken, Kur`an-ı Kerim`i okumayı öğrendim\" dedi.

 

Babasının vefatında Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeyi düşündüğünü belirten Hüseyin, \"Fakat olmadı. Memlekete izne gittiğimde, hanımım bana bir cep Kur`an-ı Kerim hediye etti. `Bir derdin olursa, ellerinle Yasin Süresine dokunursun. Okumasan da Allah kalbine sabır verir.` Yine annem vefat ettiğinde, kabri başında akrabalarım ve diğer insanlar Kur`an-ı Kerim okuyorlardı. Bu ise, beni çok üzdü ve kendimden utandım. Çünkü okuyamıyordum. Ben de Allah`a dua edip, Kur`an Kerim`i okumayı diledim. Dualarım kabul oldu. Allah`a şükürler olsun ki, Kur`an-ı Kerim`i okumayı öğrendim\" ifadelerini kullandı.

 

Tüm kardeşlerine Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeyi ve okumayı tavsiye eden Hüseyin, \"Hiç bir zorluğu yoktur. Allah (c.c) size yardım ediyor, evinize huzur ve bereket geliyor. Kur`an-ı Kerim`i öğrendiğinizde hiçbir dert ve sorununuz kalmıyor. Şimdi annemin kabrini ziyaret ettiğimde, Kur`an-ı Kerim okuyorum ve annemin mutlu olduğuna inanıyorum\" şeklinde konuştu. (Enes Suiçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir