• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bilecik topraklarında 2023'te ilk altın üretimi gerçekleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söğüt ilçesinde yapılan incelemelerden sonra açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, altın kaynağı tespit edilen sahada 1,92 milyon onsluk üretilebilir rezerv olduğunu belirterek oluşturulacak altın üretimi işletmesinde bin kişinin istihdam edilebileceğini söyledi.

Dönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnşallah 2022 yılı sonuna kadar, en geç 2023 yılında bu sahadan ilk altın üretimini gerçekleştireceğiz. Hem açık işletme olacak hem de yer altı işletmesi şeklinde planlanıyor. Burada 1,92 milyon onsluk üretilebilir rezerv var. Başka bir ifadeyle 60-65 tonu kesin olmakla birlikte bu ilave keşiflerle, sondajlarla 100 tona kadar çıkabilecek bir potansiyelden bahsediyoruz. Son derece modern, çevre kurallarına uygun ve saygılı bir işletmecilik planlanıyor." dedi.

İşletmede yaklaşık bin kişinin doğrudan istihdamı edilebileceğini sözlerine ekleyen Dönmez, "Türkiye artık eskisi gibi değil, altın madenciliği işletmeciliğinde dünyaya örnek işletmelere sahip bir ülke. İnşallah burada en kısa sürede başta yöre halkına olmak üzere milletimize bu ekonomik rezervi katmanın sevincini birlikte yaşayacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir