• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 21 Haziran Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Başörtüsü Mağdurları Diyarbakır`da Buluştu`
İkra Eğitim Der ve Hür Der`in başlattığı `Tesettüre Çağrı` kampanyası çerçevesinde başörtüsü nedeniyle ilköğretim okullarında mağdur edilen yaklaşık bin kız öğrenci aileleriyle birlikte buluştular.

`21. Yüzyılın Okulu ve Öğrenme Konferansı Verildi`
Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karıl düzenlemiş olduğu "21. Yüzyılın okulu ve öğrenme" konulu konferans kültür merkezi konferans salonunda yapıldı.

Medya Gazetesi; `Sıcaklardan Bunalan Batmanlılar Gölge Avında`
Bölgede hava sıcaklığı kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başlarken Batman`da havaların kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar, adeta gölge avına çıkmış durumda. Ana yollar üzerindeki refüjlerde bile vatandaşlar fırsat buldukça arabaların gürültüsüne rağmen uyuyor.

`Her İlçeye Bir Yüksekokul`
Batman Üniversitesi tarafından Batman`ın 5 ilçesine birer yüksek okul yapılması planlandığı açıklandı.

Pusula Gazetesi; `Mağdur İşçilerin Eylemi Sürüyor`
Batman Bölge Devlet Hastanesinde çalışan ve yaklaşık 4 gün önce işten çıkarılan taşeron firma elemanı 20 teknik işçi hastane önündeki eylemini sürdürüyor.

`Kablo Çalmaya Çalışırken Çarpıldı`
Şafak Mahallesi 3435 sokakta elektrik trafosundan kablo çalmaya çalışan M.K. isimli şahıs elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan şahıs, çevrede bulunan vatandaşların yardımı ile Batman Bölge Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Doğuş Gazetesi; `Bölgenin Teknik Sistemi Çöktü`
Batman Bölge Devlet Hastanesinin alt yapısında yaklaşık 9 yıldır çalışan 20 kişinin işine son verildi. Telekom, Tekel gibi kurumlardan onlarca kişinin Batman Bölge Devlet Hastanesine alınmasıyla Hastanenin elektrik, elektronik, otomasyon, iletişim, Makine soğutma, oksijen sistemi gibi birçok hayati önem taşıyan sistemi hastanede kuran 20 kişinin işine son verildi.

`50 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in destekleriyle Dicle nehrinin kuzey ve güney yakasını birbirine bağlayacak olan Kantar Köprüsü` nün yapımı ve Yayladüzü, Kışlak ve Kantar köyleri ile Salkımlı mezrası stabilize yolunun asfaltlanması, güvenlik yolu olarak yatırım programına alınmıştır. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan söz konusu köprü ve güvenlik yolunun yapımı için ilk dilim olarak Maliye Bakanı tarafından 15 Milyon TL ödenek içişleri bakanlığımıza gönderilmiştir.

Mezopotamya Gazetesi; ` Yeni Defterdar Hasan Koca Oldu`
Yeni hükümetle birlikte atamalarda başladı. Batman Defterdarı İsmet Tapar`ın yerine Kastamonu Defterdar Yardımcı Hasan Koca atandı.

Batman Postası Gazetesi; `Bakan`dan Kozluk`a Fakülte Müjdesi`
Seçim öncesi İlçelerin, beldelerin ve köylerin çözüm bekleyen acil sorunlarını tespit eden Maliye Bakanı Şimşek, Kozluk halkının fakülte istemini değerlendirdiklerini ve bu konuda 15 milyon TL ödenek tahsis edileceğini söyledi.

Çağdaş Gazetesi; `50 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor`
Batman Valiliği, yıllardır gündemde olan ve ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan Kantar köprüsü için ilk adımın atıldığını duyurdu. Kantar köprüsü ve güvenlik yolu için ilk etapta 15 milyon TL`nin İçişleri Bakanlığı`na gönderildiği açıklandı.
M. Sıddık Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir