• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
`Adaletsiz Kalkınma Olmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Üniversite sosyal tesislerinde lise son sınıf öğrencileriyle biraraya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, öğrencilere okuyarak, uğraşarak, tartışarak ve konuşarak güzel bir şekilde zamanı geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
 
Toplantıya, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, okul idarecileri, öğretmenler ve lise son sınıfta öğrenim gören öğrenciler katıldı.
 
"Adaletin olmadığı yerde ilerleme olmaz"
Tek tip toplum istemediklerini ve farklılıkların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, insanların konuştukları dili okulda öğrenmelerine fırsat tanındığını hatırlatarak, fırsat eşitliğine önem verdiklerini ve adaletin olmadığı yerde ilerlemenin olamayacağını söyledi.
 
Yılmaz konuşmasının devamında, "İnsanların annelerinin, babalarının, ailelerinin konuştuğu dili okulda öğrenmelerine de fırsat sağlıyoruz. Şimdi artık Kürtçe, Zazaca, Arapça gibi değişik dillerde seçmeli ders imkânı oldu. Aynı şekilde insanların inançlarıyla ilgili yine serbestiyet getirdik. Bunu yaptığımız gibi ortaöğretimde, yükseköğretimde de üniversiteler kurduk. Hakkâri`de de üniversite kurduk, Şırnak`ta da kurduk. Türkiye`nin her yanına üniversiteler kurduk ki çocuklarımız, sizler, gençlerimiz bu imkânlara kavuşsunlar" dedi.
 
"Hiç kimse kendisini dışlanmış hissetmemelidir"
Hükümet olarak, fırsat eşitliğinin çok önemli olduğuna inandıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "Hiç kimse kendisini dışlanmış hissetmemelidir. Herkese belli bir fırsat eşitliğini götürmek durumundayız. Bu adalet kavramıyla çok ilgilidir. Adaletin olmadığı yerde gelişme de olmaz, ilerleme de olmaz. Türkiye`nin en ücra yerinde bile üniversiteler kuruldu. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu imkânları olsun. Bu üniversiteler çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bizde hükümet olarak çok güçlü kaynaklarla bunu destekliyoruz. Bingöl Üniversitesi`nde 6 bin 700 öğrenci var. Bu yakında 10 bini geçecek inşallah. Bingöl bir üniversite şehri olacak" ifadelerini kullandı.
 
"Gençliğimizi mahveden, Kötü alışkanlıklardan uzak durun"
Bakan Yılmaz konuşmasının sonunda, "Bir dakikanızı heba etmeyin. Okuyarak, uğraşarak, tartışarak, konuşarak geçirin. Kendinizi geleceğe hazırlayarak geçirin. Eğitim işi sadece bir meslek olarak icra edilecek bir iş değil. İnsanla ilgili bir iş olduğu için aynı zamanda bir gönül işidir. Kaba ideolojilerden, şiddetten, kavgadan, çatışmadan, lütfen uzak durun. Bir diğer tavsiyem ise, uyuşturucu başta olmak üzere gençliğimizi mahvedip tahrip eden kötü alışkanlıklardan özellikle uzak durmanız, bu tarafa yönelmiş olanları da doğruya getirme yönünde hem idarecilerinize, hem bu işle ilgili insanlara da yardımcı olmanızdır. Önemli olan bozulmadan gerekli önlemleri almak ve korumaktır" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir