• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Demirtaş, Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yine hakım karşısına çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle İstanbul 47'nci Asliye Ceza Mahkemesine katıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı "kamu görevlisine hakaret" ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılama" suçlarından 3 yıl 2 aydan 8 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan davada Demirtaş'ın avukatları, , dosyanın yetkisizlik kararı ile Diyarbakır'a gönderilmesini ve TBMM'de farklı tarihlerde grup toplantılarında yaptığı konuşmaların çözümlenmesini talep etti.

Avukatlar, dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin Anayasa'ya aykırılık talebinde bulundu ancak mahkeme, daha önce ret kararı verilen yetkisizlik talebine yönelik yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme, ayrıca "kamu görevlisine hakaret" suçuna ilişkin, Bakırköy 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile birleştirilmesi talebinin reddine karar verdi.

Demirtaş'ın TBMM'de çeşitli tarihlerde yapmış olduğu 9 ayrı grup konuşmasının CD ortamında getirilmesini ve çözümünün yapılmasını talep eden mahkeme, AİHM Büyük Dairesi'nin kararına ilişkin Anayasa'ya aykırılık iddiasının gelecek celse karara bağlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir