• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
‘Tarihe derin dalış’ proje başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Proje, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Batman Belediyesi tarafından ortak yürütülüyor.

Batman genelinde dezavantajlı durumdaki gençlerin, su ve doğa terapisi yolu ile kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak etkinliklerle buluşturulmalarının hedeflendiği bildirildi.

Proje hakkında yazılı açıklama yapan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, dezavantajlı gençlerin ilgi duydukları bir meslek olan can kurtaran ve dalgıç olabileceklerini söyledi.

Proje kapsamında tecrübeli eğitmenler nezaretinde eğitimlerin verileceğini belirten Özperk, “Özellikle kırsal bölgede yaşayan köy çocuklarının sahip oldukları eşitsizliği ortadan kaldırmanın sağlanması ve onların fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunulması hedefliyoruz. Yine gençlerimizin sağlıklı düşünebilen, sorgulayabilen, öz güveni yüksek, ahlaki değerlere sahip, girişimci, ekonomiye katkı sunabilecek ve hayata değer katacaklar. Böylece kendisini değerli görecek bireyler olarak sosyal yaşama adaptasyonlarının sağlanması hedefleniyor.” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Veysi Turan ise şunları söyledi: “Şu aşamada projenin hedef kitlesini oluşturan bireylerin tespit edilmesine başlandı. Bu kapsamda ilimizin tüm dinamikleriyle iletişim haline geçip, projenin en iyi şekilde amacına ulaşması için çalışacağız. Sosyal içermeli bu projemizde gönüllülük anlayışına çok önem veriyoruz. Gönüllüğe önem veren tüm insanları projemize gönülden destek vermeye davet ediyorum.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir