• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
En çok gönül elçisi Mersin`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde başlayan `Gönül Elçileri` projesi kapsamında Mersin`de `koruyucu aile` olan 5 aile, Vali Hasan Basri Güzeloğlu`nu ziyaret ettiler. Ziyarette ailelere, Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut eşlik etti.

 

Vali Güzeloğlu ise projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde başladığını hatırlatarak, \"Projenin özünde herkesin yapabileceği kadar bir iyiliği, katkıyı, toplumda ihtiyaç duyan kişilere, kesimlere yapmasıdır. Gönlündeki sevgiyi, gayreti paylaşmasıdır. Bu noktada başlayan büyük bir projede Mersin, bir kez daha memnuniyet vererek belirtiyorum ki şu anda Türkiye birincisidir. Bugün geldiğimiz noktada şu an itibariyle 14 bin 300 gönül elçimizle Mersin, yaklaşık 15 gündür Türkiye`nin en çok gönül elçisi olan, gönülden bu işe katkı koyan ilidir. İnşallah sonuna kadar da bu birinciliğimizi sürdüreceğiz. Gönül elçisi en çok olan il olacağız. Bugünde aramızda gönül elçilerinin temsilcileri var. `Koruyucu aile` olarak da katkı koyan aileler olarak karşımızdalar. Ben onları tebrik ediyorum. Gönüllerine, yüreklerine sağlık diliyorum\" dedi.

Koruyucu aileler de bu projenin çok güzel olduğunun altını çizerek, \"Çocukları kendi çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Onları kendi öz çocuğumuz gibi seviyoruz ve koruyoruz. Bu çok güzel bir duygu. Bir aylık sürede çocuklarla artık birbirimize alıştık. Mutluyuz\" ifadelerini kullandılar.

Ziyaretin sonunda Vali Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, `koruyucu aile` olan ailelere teşekkür belgesi vererek, rozet taktılar. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir