• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Diyarbakır'da toplantı, miting ve yürüyüş güzergahları belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkezde gerçekleştirilecek açık hava toplantıları ile ilgili olarak toplanma yeri, miting alanı, yürüyüş güzergâhı, gösteri yürüyüşlerinin yer ve güzergâhları, kullanılacak afiş ve pankartların asılabileceği yerlerin güncellendiği bildirildi.

Alınan karar doğrultusunda açık yer toplantısı yapılacak adres olarak merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı ve TÜYAP Fuar Merkezi ile merkez Bağlar ilçesi Nevruz Alanı olarak 3 adres belirlendi.

Toplantı alanlarından İstasyon Meydanında ilk toplanma alanı olarak Urfakapı Kavşağı, yürüyüş güzergahı Urfakapı Kavşağından İstasyon Caddesini takiben İstasyon Meydanına, dağılma yön ve yerleri olarak İstasyon Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Bağlar İstikameti kullanılabileceği ifade edildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde diğer bir toplantı alanlarından olan TÜYAP Fuar Merkezi için ilk toplanma yeri Elazığ Caddesi Unatlar Oto Ford Servisi Karşısında bulunan boş alan olarak belirtilirken yürüyüş güzergahının Elazığ Caddesi, dağılma yön ve yerleri olarak ise Elazığ Caddesi şehir merkezi istikameti, Üçkuyular TOKİ istikameti, Arıtma Tesisleri istikameti, Elazığ Caddesi Ergani istikameti şeklinde belirtildi.

Merkez Bağlar ilçesi için belirlenen Nevruz Alanı için ilk toplanma yeri olarak Zümrütkent Caddesi ve Zümrüt evleri geçtikten sonraki kavşak belirtilirken yürüyüş güzergahı olarak Zümrüt Evleri geçtikten sonraki kavşaktan Zümrütkent Caddesini takiben Nevruz Alanına, dağılma yön ve yerleri olarak ise Zümrütkent Caddesi, Yeni Hal 1. ve 2. cadde, Urfa Yolu ve Hamravat Evleri istikametleri olduğu bilgisine yer ver verildi.

Düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesinin uygun göreceği yerler ile toplantı alanında krokide belirtilen yerlerde afiş ve pankartların asılabileceği ifade edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir