• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
`Yaşamayı Seç` diyenler Bisiklet Turu`nda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yeni döneminde bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam için çalışmalarını sürdürüyor. 1-7 Mart haftasında kutlanan Yeşilay Haftası`nda bir dizi etkinlikle sağlıklı yaşama dikkat çekilerek bağımlılıklar konusunda kamuoyu bilgilendirilecek. Yeşilay Haftası`nda ülke çapında gerçekleşecek etkinliklerden ilki olan ve 16 ilde düzenlenen Bisiklet Turlarının başlangıcı bir törenle yapıldı. Turun açılışında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve etkinliklerde Yeşilay ile koordineli olarak çalışan Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz birer konuşma yaptı.
 
Yaşamayı seç
Yeşilay Yönetiminin 2013 yılı Yeşilay Haftasına çok kapsamlı ve iddialı etkinliklerle hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. M. İhsan Karaman; "Yeşilay Cemiyeti olarak halkımızın dikkatini sağlıklı yaşama çekmeye çalışıyoruz. Sağlıklı yaşamı seçerek geleceğimizi tehdit eden tüm bağımlılıklardan uzaklaşabiliriz. Bağımlılıklar olarak adlandırdığımız sadece alkol, sigara ve uyuşturucu değil günümüzün tehditlerinden de bahsediyoruz. Bunlardan biri yanlış yeme alışkanlıkları ile gelişen Obezite bir diğeri çocuklarımız ve gençlerimizi etkisi altına alan teknoloji bağımlılığı.
 
Bu sene `Yaşamayı Seç` sloganı ile kamuoyunun dikkatini sağlıklı yaşama çekecek farklı etkinlikler planladık. Türkiye genelinde bu hafta içinde farklı zamanlarda 16 ilimizde bisiklet turları düzenledik. Özellikle sağlıklı yaşamın gereği sportif bir faaliyetle de etkinliklerimizi başlatmamız manidardır. Halkımızın egzersiz yaparak bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşamı seçmesi gelecek nesiller için önemlidir. Bu hafta belediyeler, üniversiteler, dernekler ve farklı kurumlarla farklı kampanyalarımız olacak" dedi.
 
Etkinlikte Yeşilay ile beraber bu projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Türkiye Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz da bir konuşma gerçekleştirdi. Suyabatmaz; "Bisikletliler Derneği olarak, Türkiye Yeşilay Derneği çalışmalarına katkıda bulunmak, Yeşilay haftasını Bisiklet sevenler ile 16 ilde birden kutlamak bizlere gurur veriyor. Bisiklet sağlıktır, çevredir, ulaşımdır, ekonomikliktir, spordur, hobidir, kültürdür, turizmdir. Bugün gerçekleştireceğimiz etkinlikte hepsini birden gerçekleştireceğiz. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. (Remzi Kalkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir