• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
İŞKUR Van`da 7 bin 200 kişiye iş imkânı sağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, İl Başkan Yardımcıları Selami Taşdemir, Ümit Esengül ve Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile birlikte İŞKUR İl Müdürü Salih Serçe`yi makamında ziyaret etti.

 

İŞ-KUR aracılığıyla işverenlere ve istihdama destek olma konusunda bugüne kadar önemli katkılar sunulduğunu aktaran Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Deprem sonrası insanlarımızın kenti terk ettiği zor zamanlarda Van`ı ayakta tutmak için 6 bin 200 Vanlının istihdam edilmesi ve ardından bu yıl bu rakamın 7 bin 200 kişiye çıkarılması Van için çok önemli bir destek olduğunu söyledi.

 

Çitçi, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Bu konuda da gördüğümüz kadarıyla İŞKUR, çeşitli desteklerle işverenlere istihdam konusunda teşvik desteği vermektedir. Bunun dışında milletvekili arkadaşımız Sayın Burhan Kayatürk Bey`in fikriyle oluşan ve kendisinin büyük payı olan Tekstil Kent projesinin inşaatına başladık. Burada 40-50 civarında fabrika kurulacak ve ilk etapta 5 bin daha sonra 10 bin kişiyi bulacak bir istihdam oluşacaktır. Bütün bunlarla birlikte depremle yıkılan Van`da her geçen günü çok daha umut verici gelişmeler yaşanacaktır.\"

 

İl Başkanı Abdullah Aras ise İŞKUR kapsamında 7 bin 200 kişinin işe alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu istihdama kesinlikle ne partisinin ne de milletvekillerinin hiçbir şekilde asla müdahale etmediğini, bu konuda son derece hassas davranarak kim olursa olsun yeter ki ihtiyacı olsun, iş sahibi olsun mantığıyla hareket ettiklerini ve bunu da kurum ve İŞKUR çalışanlarının çok iyi bildiğini ifade etti.

 

İşte İŞKUR`un sağladığı kolaylıklar…
İŞKUR İl Müdürü Salih Serçe de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, \"Hükümetin, Milletvekillerinin ve İl Başkanının desteğiyle Van`a sağlanan 7 bin 200 kişinin istihdamıyla birlikte çalışanların kurumlara görev dağılımları yapılmıştır. İŞKUR olarak işverenlere çeşitli konularda destek sağlamaktayız. Bunlardan bazıları, İşbaşı eğitimi desteği kapsamında işverenin istihdam edeceği yeni personeline 6 aylık maaş ve sigorta desteği ki şu an 400 kişi bu şekilde faydalanmakta ve bu sayı giderek artmaktadır. 6111 Sayılı Kanun kapsamında işveren sigorta pirim payını karşılama desteği var bunun dışında şu anda 8 adet tekstil kursu açtık, bu konuda başvuruları alıyoruz. Ayrıca ihracat elemanı yetiştirmek için kurs açacağız, bunun dışında işverenlere istihdam danışmanlığı yapan uzmanlarımız çalışmalarını sürdürmektedir diyen Serçe, son olarak yeni bir projeden söz ederek şunları kaydetti: \"Şu an engelli istihdamını arttırmaya yönelik \"korumalı işyeri\" diye yeni bir proje teklif çağrısına çıkıyoruz. Burada firmaların projelerine yüzde 60 oranında destekle 150 bin liraya kadar hibe verilmesi söz konusu bu konuda da detaylı açıklama yaparak kamuoyuna duyuracağız\" dedi. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir