• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
İslami Cihad Hareketi'nden tüm Filistinli gruplara “ulusal uzlaşı” çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azzam, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) tüm ulusal ve İslami grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılması başta olmak üzere birçok önemli sorunun halledilmesi gerektiğini ve söz konusu seçimlerin bunların yanında küçük bir adım olduğunu vurguladı.

Azzam, Filistin davasının muhafaza edilmesi ve meşru haklarının korunması için gruplar arasında vahdetin oluşturulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Filistin’in içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmenin yolunun tam bir ulusal stratejiden geçtiğinin altını çizdi.

Azzam, Filistin halkının hedeflerini hayata geçirmek üzere bütün bölünmüşlüklerin geride bırakılmasının zaruri olduğunu da ifade etti.

Filistinlilerin varlığını tehdit eden tehlikelerin sayılamayacak kadar çok olduğuna işaret eden Azzam, eski ABD Başkanı Trump döneminde sorunların katlanarak arttığını kaydetti.

HAMAS ile Fetih Hareketi, Filistin'in kapsamlı ulusal diyalog görüşmelerinin 8 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayacağını duyurdu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da başkanlık ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi geçen ay imzalamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir