• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
ABD'den Rusya'ya Navalny tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Moskova Şehir Mahkemesinin Rus muhalif Aleksey Navalny'ın 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmesine tepki gösterdi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Blinken, "ABD, Rus makamlarının muhalif lider Aleksey Navalny'ın ertelenmiş cezasını 2 yıl 8 ay hapis cezasına çevirmesinden derin kaygı duymaktadır. Tüm Rus vatandaşları gibi Navalny da Rusya anayasasının sunduğu haklara sahiptir ve Rusya'nın kanun önünde eşitlik, ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma özgürlüğüne saygı duyacağı konusunda uluslararası sorumlulukları var" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin Navalny'ın 2014'te suçlu bulunduğu yargılamanın "keyfi" ve "siyasi" olduğuna karar verdiğini hatırlatan Blinken, şu anda Navalny hakkında devam eden suçlamaların da 2014'teki sürecin devamı olduğunu savundu.

Blinken, "Sayın Navalny ve barışçıl toplanma ve fikir özgürlüğü dahil son haftalarda vatandaşlık haklarını kullanan yüzlerce Rus vatandaşın derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir