• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Öğrencilere deprem eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile beraber, öğrencilere deprem bilinci vermek için hareket geçen Toroslar Belediyesi, deprem haftası olarak kutlanan 1-7 Mart tarihleri arasında okullarda deprem seminerleri verme kararı aldı.

 

Seminerlerin ilki Bahriye İlköğretim Okulu`nda yapıldı. Seminere AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal ve yardımcısı Ahmet Özenir katıldı.

 

Seminere AKUT`un amacı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek başlayan Ahmet Özenir, öğrencilerden öğrendikleri bilgileri etrafındaki kişilerle paylaşmalarını ve unutmamalarını istedi.

 

Seminerde öğrencilere, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği slayt gösterisiyle anlatıldı. Seminerde deprem konusunda bilinçlenen öğrenciler, uygulamalı olarak deprem anında hayatta kalmanın yöntemlerini öğrendiler.

 

Öğrencilerin dikkatle dinlediği eğitim seminerinin ardından, AKUT ekibi öğrencilere, deprem eğitimi el kitapçığı dağıttı.

 

Doğal afetlerden korunmak için herkesin bilinçli olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, öğrencilere yönelik düzenledikleri deprem bilinçlendirme eğitiminin ilçedeki diğer okullarda da devam edeceğini söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir