• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Tarla okulunun ilk dersi Torbalı`da başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Bitkisel ürünlerdeki kalıntı sorununun çözülmesi ve floranın korunması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında eğitimler üreticilere serada uygulamalı olarak verildi. Eğitimlerde üreticilere, bitki zararlıları ve hastalıklarla mücadele ederken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.


Proje sezon sonuna kadar devam edecek
EKÜY Projesi kapsamındaki domates üreticilerinin eğitim göreceği çalışma, üretim sezonunun sonuna kadar devam edecek. Projede kapsamında eğitimler, her hafta bir çiftçi¬nin tarlasında toplanıp yapılacak.


Her çiftçi tarlasının uzmanı olacak
Her çiftçiyi kendi tarlasının uzmanı yapmayı hedefleyen projede, eğitimlerde çiftçilere anlatılanlar arasında entegre ve kontrollü ürün yönetimi, üretici kayıt defteri, ürün kimliklendirme gibi konular yer alıyor.


Projenin çiftçiler arasındaki bilgi alışverişini de güçlendireceğini belirten Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Kenan Uyar, \"Gübrelemeden ilaçlamaya, hastalıklardan zararlılara kadar üretim ile ilgili her türlü bilgi çiftçilere aktarılacak. Üretimdeki verimliliği ve kaliteyi arttırmayı, çiftçiyi kendi tarlasının uzmanı haline getirmeyi ve üreticiyi bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin ilk eğitimi Şehitler Mahallesi`nde Selahattin Pek isimli çiftçimizin serasında verildi. Biz eğitimlere olan ilgiden ve katılımdan memnunuz. Aynı şekilde Torbalılı üreticimizde verilen eğitimlerden çok memnun\" diye konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir