• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
Hayrın Yolcuları Derneği mustazafları andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Hayrın Yolcuları Derneği, Mustazaflar Haftası münasebeti ile dernek binasında bir program düzenledi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Grup Hicret`in seslendirdiği ilahilerle devam etti. İlahilerin ardından bir konuşma yapan Eğitimci Mesut Gezer, Mustazafların kuracağı ittifakla müthiş bir güce sahip olacaklarını belirtti.
 
Hz. Musa ile Firavun arasında yaşanan kıyasıya mücadeleye değinen Gezer, "Zorbalık yapan yöneticiler, Mustazaf halka asla güvenmezler. Bu yüzden halkları parçalara bölerek zalimliklerini sürdürmeye çalışırlar" dedi. Gezer, geçmişte yaşanan despotlukların bu günde devam ettiğini ve zalimlerin değil zulmün kurumsallaştığını vurguladı.
Kürt sorununu oluşturanların Firavuni bir taktiğe imza attıklarını dile getiren Gezer, "İslam Ümmetini ulus devletlere böldüler. Bununla yetinmeyip Ulus Devletler içinde yaşayan halkı ırkçılık hastalığına müptela ettiler" şeklinde konuştu. İslami camialar ile halk arasındaki kopukluğun sistemin baskılarından kaynaklandığını belirten Gezer, "Firavunlar, halkın bilinçlenmemesi ve toplanıp zalime baş kaldırarak hak aramaması için, İslami camialarla halk arasına girmişlerdir" şeklinde konuştu.
 
Gezer, Kuran-ı Kerim`in sınıflandırmış olduğu Mustazafları şöyle sıraladı:
"1 - Güçsüz ve herhangi bir imkana sahip olmayan umutsuz Mustazaflar
2 - Allah ve Resulüne tabi olmadığı için sindirilen, yozlaştırılan, korkutulan ve zalimlerin zulmüne ortak olan Mustazaflar
3 - İnkar ederek Allah ve Resulüne iman etmeyen Mustazaflar
4 - Zulme karşı çıkarak sadece Allah`a boyun eğen, insanlara imam ve önder olan Mustazaflar"
 
Gezer konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi: "Bir Mustazaflar topluluğu, Allah`a dayanıp, Resulünü önder alarak zulme karşı çıktığında Ya Şehadet ya da galibiyet diyerek amaç ve hedefine ulaşır."
 
Konuşmanın ardından Mazlum ve Mustazaflar için yapılan dua ile program sona erdi. (Süleyman Tuna - İLKHA)
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir