• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kâbe'ye saygısızlığa STK'lardan ortak tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Palu Sivil Toplum Platformu, yaptığı basın açıklamasında, Boğaziçi Üniversitesindeki Kâbe saygısızlığına tepki gösterdi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Palu Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Başkanı Sedat Hekimoğlu, İslam'ın kutsallarına yapılacak hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacaklarını söyledi.

 

Hekimoğlu, “30 Ocak Cumartesi günü, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Kabe-i Muazzama fotoğrafını yere atıp hadsizce saygısızlık yapmıştır. İslam'ın kutsallarına yaptıkları bu hakaret yetmezmiş gibi, pis ve sapkın bayraklarını Kabe'nin resmi üzerine bırakmışlardır. Kutsal değerlerimize sistematik bir şekilde kuşatma gayretine giren, ipleri uluslararası çetelerin ellerinde olan bu işbirlikçi İslam düşmanları şunu bilmelidirler ki; biz İslam ümmetinin inançlı neferleri olarak tek bir fert kalsak dahi İslam'ın kutsallarına yapılacak hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız.” dedi.

Olaydan sonra duruma tepki veren Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinde fişlenerek isimlerinin liste halinde sosyal medyada yayınlanmasına tepki gösteren Hekimoğlu şunları dile getirdi:

Bu olaya tepki gösteren akademisyen ve öğrencileri fişleyerek, azgınlıklarını bir adım daha ileriye götürmüşlerdir. Yapılan bu futursuz saldırı yetmezmiş gibi kendilerini memleketin asıl unsuru olarak gören bu derin mahirlerin kuklaları vesayet günlerini geri getirme hevesiyle, bu olaya tepki gösteren akademisyen ve öğrencileri fişleyerek, azgınlıklarını bir adım daha ileriye götürmüşlerdir. Birer bilim yuvası olması gereken üniversitelerin, bu sapkın çetelerin oyuncağı olarak İslam'a ve kutsallarımıza sistematik bir şekilde savaş açan kurumlar haline getirilmeye çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğiz."

"Şu bilinmelidir ki, Kâbe bizim kutsalımızi kimliğimizdir.” diyen Hekimoğlu, "Yetkililerden İslam'ın kutsallarına yapılan bu tür saldırıların cezalandırılmasını ve bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Palu Sivil Toplum Platformu olarak yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir