• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Bitlis'te 2'nci Organize Sanayi Bölgesinin ilk toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çağatay, 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde yılı sonuna kadar 4 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Yaklaşık 500 dekar alan üzerinde kurulan 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 55 parselin tahsis edildiğini, başvuru olmasına rağmen tahsis edilecek yer kalmadığına vurgu yapan Çağatay, bölgede hakim olan huzurla birlikte birinci önceliklerinin istihdam olduğunun altını çizdi.

Çağatay "Bitlis'te belki kısa bir süre önce hayal bile edilemezdi. Bizlere nasip oldu. Bitlis'te Tatvan sınırlarında başlayacak 2'nci Organize Sanayinin ilk kuruluş toplantısını sizlerle yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde 55 parselimiz vardı. 500 dekar civarında bir araziydi. Şu an 30'un üzerinde başvuru olmasına rağmen tahsis edilecek yerimiz kalmadı. 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde geçmeye hak kazandık. 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 70 üzerinde inşaat çalışmalarının başlaması gerekiyordu, biz onu çoktan tamamladık. Sanayi Bakanlığı da başvurumuzu kabul etti." ifadesini kullandı.

Yıl sonuna kadar 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 bin istihdam sağlanacak

Yıl sonuna kadar 4 bin kişinin istihdam edileceğini dile getiren Çağatay, şunları söyledi:

Yaklaşık bin 600   dönüm arazi üzerinde bir OSB alanında çalışma başlatıyoruz. Vekillerimizin desteği ve İl Özel İdaremizin katkılarıyla birlikte 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 adet tekstil fabrikasını yaptık. Sözleşmeyi imzalayıp, teslimlerini gerçekleştirdik. Fabrika sahipleri de başvuruları almaya başladılar. Bu yılın sonunda burada çalışanlarımızın sayısı 4 bin civarında olacak. Tabi salgın gibi olağanüstü bir sıkıntı gelmezse. 1'inci Organize Sanayimizin altyapısı tamamlanmış, doğal gazı bağlanmış, güneş enerjisinden faydalanılacak şekilde tamamlanmıştır.

"Artık terörü konuşmuyoruz. Terör gibi bir problemimiz kalmadı" diyen Çağatay, "İstihdam için gelenler, devamlılık sağlama noktasında Bitlis'ten memnundurlar. Tabi bu kadar genç nüfusun olduğu yerde en büyük sorunumuz işsizlikti. Artık terörü konuşmuyoruz. Terör gibi bir problemimiz kalmadı. Onlar geçmiş zamanların büyük sıkıntılarıydı. Bitlislilerin tarihten gelen güzel duruşları, devletimizin üstün duruşu sayesinde öyle bir problemimiz yok. Biz artık istihdam konuşuyoruz. Biliyoruz ki eve giren bir lokma ekmek çok kutsaldır." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir