• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Batman İl Genel Meclisi toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Genel Meclisi`nin, İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu`nda saat 11.00`da birincisi düzenlenen Mart ayı olağan toplantıları, Meclis Başkanı Salih Aktan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İl Meclis Üyeleri`nin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H. Yusuf Karatoprak da katıldı.

 

Batman ve ilçelerinde yapılacak olan yatırımlar ve projelerle ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu`nun görüşülmesi kabul edilerek karara bağlandı.

Hafta boyunca devam edecek olan İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının birincisinde 4 gündem maddesi görüşüldü.

 

Gündem maddeleri şöyle sıralandı:
- 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 39. maddesi uyarınca hazırlanan İl Özel İdaresinin 2012 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi.
- İlimiz Kozluk İlçesi Gündüzlü Derince Köyüne bağlı Kahveci Mezrasının ana köyden ayrılarak Kahveci adı altında bağımsız köy olması konusu hakkında İçişleri Komisyonu inceleme raporunun görüşülmesi.
- Batman ilimizin Sanayi ve Ticaretinin son dönemlerde üretime yönelik yapılan yatırımlarının ne durumda olduğunu ve bu konuda yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığının araştırılması ile ilgili verilen önerge hakkındaki Sanayi ve Ticaret Komisyonu inceleme raporunun görüşülmesi.
- Batman ilimizin merkez köylerini kalkındırmak için çok müsait olan seracılık ve köyler arasında diyalog kurularak kooperatifleşmenin sağlanması için gerekli çalışmanın yapılması ile ilgili verilen önerge hakkındaki Köyleri Kalkındırma Komisyonu inceleme raporunun görüşülmesi.\"

 

Hazırlanan 4 gündem maddesi, İl Genel Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir