• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Köylüler valilik önünde eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman merkeze bağlı Zorköy ve Sıgerka köyü sakinleri, Batman valiliği önünde bir araya gelerek 60 yıldır kullandıkları 3 bin dönümlük hazine arazisinin sahte tapu ile kendilerinden alındığını iddia etti.


Köylerinde bulunan 3 bin dönümlük arazinin hazine arazisi olduğunu ve kimsenin tapulu malı olmadığını dile getiren köylülerden Bayram Çakır, \"Bizler köyde 900 hane olarak ikamet ediyoruz. Yaklaşık 60 yıl boyunca bizler köyümüzde yaşadık ve hiç kimse gelip buralarda tapulu arazimiz var demedi. Şuan da bazı kişiler tarafından gizlice gidilip Maliye ve Milli Emlak`tan kendi üzerlerine tapu çıkarmışlar. Orası bizim tapulu malımız değil ama 60 yıldır bizler orada bu arazilerden geçimimizi sağlıyoruz. Şimdiye kadar kimsenin bir tapusu yoktu ve şimdi birileri gelip orayı kendi malıymış gibi el koymak istiyor. Bizler buna kesinlikle müsaade etmeyiz. Bu eylemimizin sebebi sesimizi yüksek makamlara ve Başbakana duyurmaktır\" dedi.


Köylülerden Yusuf Kaplan ise, \"Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ı cezaevine koyan zihniyet neyse bu gün bizim topraklarımızı ellerimizden alan zihniyet aynıdır. Bu arazilerimiz için canımız ve kanımızla sonuna kadar direneceğiz. Bundan başka çaremiz yoktur çünkü. Bizim isteğimiz validen bu soruna bir çare bulmasıdır. 60 sene boyunca dedelerimiz oraları arazi haline getirmiştir. Eğer ki, o araziler birilerine verilecekse o da bizim hakkımızdır. Yetkililerden ricamız bu soruna çare bulsunlar ve bizlere yardımcı olsunlar\" diye konuştu.

Köylüler, sorunlarının çözülmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir