• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
`Talebelere Medrese İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Her gün yetmiş öğrencinin Kur`an-ı Kerim, Tecvid, Akaid, Fıkıh ve Siyer gibi hususlarda eğitim gördüğünü bildiren Beraat Cami Cemaati ve mahalle sakinleri, camilerinin küçük olduğunu ve çocuklara ders vermeye elverişli olmadığını dile getirerek, çocuklarının İslami ilimleri daha iyi öğrenebilecekleri bir Medrese ve çocuklarına ders veren Camii imamına lojman yapılmasını istedi.
 
Muş`un kenar mahallelerinden olup, tiner ve uyuşturucu kullanıcılarının kol gezdiği Yeşilce Mahalle Camisinde her gün 70 öğrencinin eğitim görmesi, Muş`taki diğer Camiler için örneklik teşkil ederken, talebelerin rahat ve sağlıklı bir ortama sahip olmaması mahalle halkını rahatsız ediyor.
 
Camide ders verilmesinin çok güzel bir olay olduğunu dile getiren Mahalle sakinlerinden İhsan Karakaya, Mahalledeki çocukların bu ders sayesinde uyuşturucudan kurtulduğunu söyledi.
 
Karakaya, "Allah cami hocamızdan razı olsun. Gerçekten çocuklarımız bu ders sayesinde tiner ve uyuşturucu belasından kurtuldular. Hatta askerliğini yapıp gelmiş birçok uyuşturucu kullanıcısı genç dahi, bu dersler sayesinde uyuşturucudan kurtuldu. Hocamız onlara ders verdi, Namaza ve cemaate alıştırdı. Fakat burada çok fazla öğrenci okuduğu için, camimiz çocukların derslerini rahat alabilmeleri için yeterli gelmiyor. Bu talep gittikçe de artıyor" şeklinde konuştu.
 
Verilen dersler sayesinde çocuklarının uyuşturucudan kurtulduklarını yineleyen mahalleliler, yeterli imkanları olmadığından çocuklarını kışın caminin küçük bir odasında, yazın ise dışarıda kendi imkanlarıyla yer yaparak okutmaya çalıştıklarını belirttiler.
 
Camii hocalarının teşviki ve gayretli çabaları sayesinde çocuklarının okumaya ve ilim öğrenmeye çok istekli olduklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Hacı Zübeyir, "Bizim mahallemiz genelde fakir ailelerden oluşan bir mahalledir. Biz kendi imkanlarımızla çocuklarımızı okutmaya çalışıyoruz. Fakat okuma talebi ve derslere rağbet çok fazla olduğundan, imkanlarımız bu talepleri karşılamaya yetmiyor`` dedi.
 
Çocuklarına ders veren hocalarına lojman ve çocukları için medrese yapılması gerektiğini belirten Hacı Zübeyir, bu anlamda yetkililerden yardım istedi.
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir