• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
İl Başkanlarından Bahçeli`ye Dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buluşmaya Muğla eski il başkanı Osman Güven, Çankırı eski il başkanı Arif Sosyal, Sakarya eski il başkanı Mehmet Erdoğan, Edirne eski il başkanı Mehmet Tolga Akalın, Rize eski il başkanı Zeki Mayi ve Kütahya eski il başkanı Salim Ay katıldı.

Başkanlar yaptıkları değerlendirme toplantısının ardından, il kongrelerinde başkan seçilmelerine karşın genel merkezin politikalarını eleştirdikleri gerekçesiyle, MHP Genel Merkezi tarafından bir anda parti il başkanlıklarının kapatılması ile il yönetimi, disiplin kurulu ve üst kurul delegeliklerinin iptal edilmesinin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, dava açacaklarını açıkladı.

Başkanlar kapatılmayla ilgili kararın iptali ve üst kurul delegeliklerinin devam edip etmediğine dair tespit davası açacaklarını belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine muhalif ve politikalarını eleştiren bir teşkilata tahammülü olmadığını ve yasalara da aykırı davranarak, sadece parti tüzüğüne dayanarak, il ve ilçe teşkilatlarını kapattığını savundu.

MHP Kütahya İl Eski Başkanı Nihat Kula, 10 Haziran’da gerçekleşen kongre öncesi başkanlığa tekrar aday olduğunu ancak 9 Haziran günü disiplin kuruluna sevkedildiğini belirterek, “10 Haziran’da gerçekleşen Kütahya İl Kongresi’nde başkanlığa tekrar talip oldum. Ancak ne hikmetse 9 Haziran günü disiplin kuruluna sevk edildiğime dair bir yazı ulaştırıldı. Aynı olay Çankırı’da yine il başkanlığına talip olan Muharrem Kıcıman adlı arkadaşımızın başına da geldi. Kıcıman, kongreye 24 saat kala tüzüğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle disiplin kuruluna verildi” dedi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir