• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
İHH ve Meşale Derneği muhacirleri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- İHH ve Malatya Meşale Derneği işbirliği ile Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde kalan 150 Suriyeli aileye gıda kumanyası ve nakit para yardımı yapıldı. İHH ayrıca Şanlıurfa`da ikamet eden 250 Suriyeli muhacir aileye gıda kumanyası yardımında bulundu.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Ş.Urfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila, merkezi Malatya`da bulunan Meşale Derneği ile işbirliği sonucu Viranşehir ilçelerinde ikamet eden 150 Suriyeli muhacir aileye ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Şanlıurfa Merkezde ikamet eden 250 Suriyeli muhacir aileye gıda kumanyası yardımında bulunduklarını söyledi.
 
Attila, "İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi Yetim ve muhtaç çocukların kışı daha sağlıklı ve mutlu geçirmelerini sağlamak amacıyla `Sıcak Kış Projesi` Proje kapsamında Şanlıurfa merkez, Siverek, Viranşehir, Suruç ve Akçakale ilçelerinde 450 yetim çocuğumuza kışlık mont/kaban, atkı, bere, eldivenden oluşan çocuk giyim paketi dağıttı. Merkezdeki yetimlerin bir kısmın giyimleri Ş.Urfa İHH bürosunda kendilerine teslim edildi. Bazılarının ise evlerinde ziyaret edilerek dağıtım gerçekleşti." dedi.
 
Atilla her yıl mart ayında geleneksel hale getirdikleri yardımlarla ilgili olarak şöyle konuştu: "Yetim Dayanışma Günleri `kapsamında bu Mart ayı içinde de Şanlıurfa ve ilçelerinde toplam beş yetim sevindirme programı düzenleyeceğiz. İlki 10 Mart Pazar günü Suruç`ta gerçekleşecek olan Suruç Yetim Sevindirme Programımızda yetimlerimizle piknik yapacağız yemek yedireceğiz ve hediyelerini vereceğiz inşallah. Sonra sırasıyla Yetim Sevindirme Programlarımızın tarihleri şöyle: 17 Mart`ta Viranşehir`de, 24 Martta Urfa merkezde, 30 Martta Hilvan ilçesinde ve son olarak 31 Mart`ta Siverek ilçemizde olacak. Bu programlarla bu Mart ayı içinde yaklaşık bin 500 yetimimizle bir araya gelmiş olacağız. Diyoruz ki yetimlere dünyanızda yer açın. Hayırseverlerin bu programlar için katkılarını bekliyoruz"
(Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir