• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
İnsanlığın Kurtuluş Rehberi Sevgili Peygamber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 89`uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen `Diyanet İşleri ve Kurumsal Aidiyet` konulu etkinliğe, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu İl Müftüsü Ali Melek, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, ilçe müftüleri, taşrada çalışan diyanet görevlileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 89. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen `Diyanet İşleri ve Kurumsal Aidiyet` konulu etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, günümüzde maddi değerlerin her geçen gün arttığı bir dünya olduğuna vurgu yaparak, "Ama değerler toplamına baktığımızda, manevi değerlerimizde her geçen gün azalan, sevgiyi şefkati merhameti ve adaleti azaltan bir süreç var. Hakkın aranmasında Hakk`a değil güce tabi olan bir dönem yaşıyoruz. İnsanlık adına utanç verici kıyımlar ve katliamlar var. Bizi biz yapan değerlerde bir kopuş ve uzaklaşma var. Ama tüm bunların çaresi İslam`da ve onun Sevgili Peygamberi`nde var" diye konuştu.
 
"İnsanlığın kurtuluş rehberi sevgili peygamberimizdir"
Öncelikle dinimizin anlaşılması ve anlatılması gerektiğini ifade eden Vali Güzeloğlu, salonda bulunan din görevlilerine seslenerek, "Unutmayın ki, Peygamber Efendimizin hadislerinden ve sünnetlerinden anlatılacak konu ile ilgili söyleyeceğiniz birkaç kelam, birçok insanımız ve vatandaşımız için bir kurtuluş olacaktır. En muhtaç olduğumuz konu da budur. İslam, insanı kucaklayan, insanlık değerlerimizin hepsini yücelten ve bu değerlerin hepsini zirveyle buluşturan bir dindir. İnsanlığın kurtuluş rehberi de Sevgili Peygamberimizdir" ifadelerini kullandı.
 
Mersin İl Müftüsü Ali Melek ise, ilde Müftülük tarafından yürütülen hizmetler ile ilgili sunum yaptı. Kuran-ı Kerim`den bir bölümün okunduğu program, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar`ın vermiş olduğu `Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Kurumsal Aidiyeti` ve `Taşrada Çalışan Diyanet Görevlileri` konulu konferans ile son buldu.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir