• DOLAR 32.502
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2430.471
  • ...
İmam Hatip Der yeterlilik deneme sınavı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesinde bulunan İmam Hatipliler Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 17 Martta yapacağı imamlık yeterlilik sınavı için ilahiyat ve imam hatip öğrencilerine yönelik deneme sınavı gerçekleştirdi. Dernek binasında saat 13.00`te başlayan sınav 2 saat sürdü. Sınavda öğrencilere 100 soru yöneltildi.
 
Yapılan sınavla ilgili kısa bir açıklama yapan İmam Hatipliler Derneği Başkan Yardımcısı Muzaffer Beber, "İmam Hatipliler Derneği olarak imamlık yeterlilik deneme sınavının ilkini gerçekleştirdik. Sınav sorularının hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Sınav çıkışı duygularını paylaşan bazı öğrenciler ise, "Bu sınavın daha önce yapılması gerekiyordu. Bizim gerçek sınavı tanımamız açısından iyi oldu. Bazı terimlere yabancı olduğumuz için o sorular ağır geldi. Onun dışında sınav soruları kolay ve güzel hazırlanmış. Deneme sınavının yeterlilik sınavı ile benzer olması bizler için bir tecrübe oldu. Böyle bir sınavı yaptıkları için İmam Hatip Der`e teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.
(M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir