• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Kosova ve Siyonistler  diplomatik normalleşme anlaşması imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arabi21’de yer alan habere göre Kosova Dışişleri Bakanı Melisa Haradinaj-Stubla yaptığı açıklamada, "İsrail’ tarafından tanınmak, Kosova Cumhuriyeti'nin en büyük başarılarından biridir. Bu, dostumuz ve ebedi müttefikimiz ABD tarafından mümkün kılınmıştır." dedi.

Açıklamada, resmi anlaşma Kosova Dışişleri Bakanı Melisa Haradinaj-Stubla ve siyonist mevkidaşı Gabi Aşkenazi tarafından imzalanacak denildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Eylül ayında Sırbistan ile Kosova arasındaki ‘ekonomik normalleşme’ konulu zirvede aralarında Priştine'nin işgalinin tanıması ve iki ülke tarafından Kudüs'te bir büyükelçilik açılması kararı alındığını duyurarak sürpriz yapmıştı.

Sırbistan henüz büyükelçiliğini Tel Aviv'den işgal altındaki Kudüs'e taşımadı. Beyaz Saray ise daha sonra konunun bağlayıcı olmadığını açıkladı.

Kosova Dışişleri Bakanlığı, Kosova ile siyonist arasındaki diplomatik ilişkilerin resmileştirilmesinin 1 Şubat Pazartesi günü temsili bir resmi törenle imzalanacağını söyledi.

Kosova; eski Sırp bölgesi, Belgrad, Çin ve Rusya dışında çoğu Batı ülkesinin aralarında bulunduğu yaklaşık yüz ülke tarafından tanınıyor.

Kosova’nın, siyonist işgal rejiminde bir büyükelçilik açıp açmayacağı ya da açarsa bunun Kudüs’te olup olmayacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir