• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Komşunuzun Değerini Bilin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul`da Kültürel ve Sosyal faaliyetlerde bulunan Tokat Madas Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Madas-Der) üye ve gönüllüleri İkitelli Mehmet Akif Mahallesinde bulunan dernek merkezinde kahvaltıda bir araya geldi.
 
Komşuluk hakkı çok önemlidir
Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Madas-Der Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elibüyük, İslam`ın komşu haklarına çok önem verdiğini bununla ilgili hadisler olduğunu ve komşunun komşu üzerinde hakları olduğunu söyledi. İslam`ın komşuluk hakkı üzerinde çok durduğunu belirten Elibüyük, Hz. Aişe`den rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasülullah (s.a.v.)`in "Cibril bana komşu hakkını o kadar çok tavsiye etti ki, neredeyse komşuyu komşuya vâris kılacak zannettim" diye buyurduğunu hatırlatarak, "demek ki, komşu hakkı o kadar büyük ki, Cebrâil (a.s.) defalarca Peygamber Efendimiz`e gelip komşu hakkının öneminden bahsetmiştir" diye konuştu.
 
Komşularımızın değerini bilmeliyiz
Günümüzde hızlı şehirleşmenin, şehir yapılaşmasının ve değişen iş hayatının komşuluk ilişkilerini olumsuz yönde etkilediği ifade eden Elibüyük, "Aynı apartmanda yaşadıkları halde yardımlaşma, dayanışma bir tarafa tanışmayan, konuşmayan insanlar bulunmaktadır" dedi.
 
Komşuluğun, sadece maddi yönden değil, manevi yönden de önemli olduğunu hatırlatan Elibüyük, "İnsanın sevinç ve hüznünü paylaşabileceği komşuluk ilişkilerine ihtiyacı vardır. Bu nedenle komşularımızın değerini bilmeli, onlarla iyi geçinmeliyiz. Komşuluk, dayanışmadır; bunu da asla unutmamak gerekir" diye konuştu. (Şükrü Gündüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir