• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bingöl’den İdlib’e insani yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus salgını ve kış aylarının gelmesiyle birlikte şartların daha da zorlaştığı kamplarda yaşayan insanların, hem gıda hem de kışlık giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için İHH tarafından 81 ilde yardım kampanyası başlatılmıştı.

“Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl’den toplanan yardımları taşıyan tır, Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderildi.

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, yapılan çalışmalarla Suriye’deki kalıcı yıkımın hafifletilmesi amaçlandığına vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için yaptığımız yardım kampanyası kapsamında 26 Ocak 2021 tarihinde yardım tırımızı gönderdik. İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderilen yardım tırı Hatay Cilvegözü sınır kapısından Suriye’deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmış olacağız. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir